Láttam egy férfi ki írta a face profiljára,az a a férfi aki sajnáltassa magát nem férfi csak egy kisfiú mi erről a véleményetek?
Valamilyen szinten egyet tudok vele érteni. Nem azzal van a baj ha valaki megosztja néha a bánatát másokkal. Az a nem felnőtthöz illő, amikor a semmin kesereg valaki.
Bocsi, de ez a kérdés jó példa erre.
Te magad mondtad hogy a férfi aki kiirta ezt a profiljára egy erőszakos, szar ember, akinek nem érdemes adni a szavára, de te mégis annyira magadra vetted, hogy tőlünk vársz megerősítést, hogy fontosak az érzéseid. Ha hülyeséget látsz, akkor görgess tovább, nem mindent ilyen személyesen venni.
Tanuljàtok màr meg hogy az "Aki XYZ az igazi férfi, a többi kisfiú." összes varriàciója két dologra mehet ki:
- Önigazolàs (pl volt olyan aki azt mondta hogy az igazi férfi büdös, és ritkàn zuhanyzik mert az bzis, lol. Ő csak igénytelen, de könnyebb neki így megemészteni.)
- Manipulàció, rà szeretne venni valamire. Ilyen pl amikor azt mondjàk hogy igazi férfi emegy eldobni a hàborúba az életét. Vagy az igazi férfi ezt azt amaszt tesz meg màsokért, melynek nagy része sajàt kàràval jàr.
A szégyenérzet HATALMAS fegyver a férfiak ellen. Főleg azért mert ebben az esetben a szégyenítés a pàrvàlasztàst és génjei tovàbbadàsàt nehezíti. Hisz a nők "igazi férfival" szeretnének lenni. Amikor a férfit alacsonyítja kisfiúvà valaki, akkor előre arra a nőre is hatàst gyakorol aki vele együtt van, őt is megszégyeníti. Vagy legalàbbis próbàlja. Nők meg eleve érzékenyek a tàrsadalmi stàtusz jàtékokra, a férfiak meg arra hogy a nők mit gondolnak róluk. Ezért erős fegyver ez és működik. Hasznàljàk is.
Amikor valaki elkezdi nektek mondani hogy így úgy igazi férfi meg kisfiú, mindig tegyétek fel magatokban a kérdést hogy mit is szeretne magàtól vagy tőletek.
Jelenlegi példàban szerintem ez egy nagyon jó módszer arra hogy valós vagy nem valós sérelmeket és problémàkat ami egy vagy több férfit érint, ignoràljunk és visszadobjuk nekik. Lehet az illető tényleg sajàt magàt szabotàlja. Lehet tényleg alaptalan módon sajnàltatja magàt. Lehet tényleg a sajàt hibàja. De egy ernyő alà vonni az összes szituàciót és visszadobni hogy "egy igazi férfi megoldja magànak, te csak kisfiú vagy" kb a szép megfogalmazàsa annak hogy "kussolok és türtök ti szrok". Ami néha helyes vàlasz, de messze nem minden élethelyzetben. Azért vannak életszituàciók amik lehetetlenek, hiàba vagy férfi vagy nő.
Azt is el tudom képzelni hogy emberünk annak idején rossz helyzetben volt és ugyan ezt a vàlaszt kapta. Így rosszul esik neki hogy ha màs kér segítséget az az illető megkapja, mikor ő maga meg semmit se kapott, max hasonló besólogatàsokat. Ezt teljesen meg tudom érteni. Elég lélekölő. Én is jàrtam így. Sokat harcolok magamban én is hasonló gondolatokkal, amik azt mondjàk nekem, hogy engem ebben a szituàcióban tapostak, és megmagyaràztàk miért is vagyok egy szr. Sokszor mikor elesett ebert làtok első gondolatom nekem is hogy miért segítenék azoknak akik utànam jönnek mikor belém is aki tudott ennak idején belém rúgott mikor földön voltam? De ezek a gondolatok csak kifogàst adnak arra hogy bàntsuk egymàst és egyenes utat mutatnak a földi pokolba.
Próbàlom magamban én is helyretenni és azt szem elött tartani hogy mennyire fontos hogy segítsük egymàst. Ki tudja, lehet elindítasz egy làncreakciót és valamikor visszaér hozzàd anélkül hogy tudnàd. Lehet ha kis lelki erőt esetleg segítséget adsz neki, a még meg nem nemzett gyermeke fogja eltàvolítani a begyulladt vakbeled vagy csak mond egy olyan àrat a vàratlan csőtörésedre amit ki is tudsz fizetni 75 éves korodban mikor te leszel kiszolgàltatva. Sose lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!