Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet jól eltervezni a...

Hogyan lehet jól eltervezni a napi teendőket ? Miként lehet úgy megvalósítani, hogy mindenre legyen idő ?

Figyelt kérdés
Sajnos nem mindig sikerül, minden otthoni teendőt elvégeznem, amit előző nap eltervezek. Pl. főzés, sütés, takarítás, vasalás, általában valami lemarad. Ilyenkor mindig szemrehányást teszek magamnak és rosszul érzem magam tőle, hogy nem sikerült megoldanom.
2024. máj. 28. 13:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én este leülök és napi teendő listát írok, a másnapi teendöimről.

Ilyenkor számba veszem másnap mire jut időm, a fontosabbakat, és mi az ami picit halaszthaló pár nappal.

De a hetemet mindig úgy zárom, hogy a heti teendőim kivannak pipálva.

Így hétvégén jut időm magamra, és lazíthatok picit.

2024. máj. 28. 14:00
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Ezekre mindennaposan csak annak van ideje, aki nem dolgozik, vagy keveset. Teljes munkaidőben nem. Egyedül élsz? Amíg az emberek sajnos azt hiszik, hogy a dolgok egyféleképpen vannak jól és nem megy ki ez a mentalitás, addig sehogy.

Lehet ám rendelni is kaját, nem kell főzni, sütni mindennap, lehet ám hetente, kéthetente takarítónőt fizetni. Több opció is van.

Akik ezeket nem engedik el, sajnos inkább kontrollproblémáik vannak, mint időbeosztás.

2024. máj. 28. 14:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Írj össze egy listát, hogy mit szeretnél aznap csinálni, mik a teendőid.
2024. máj. 28. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én arra jutottam hogy sehogy, priorizàlni kell hogy mi zavar legkevésbé ha elmarad. Aki dolgozik teljes munkaidőben annak szerintem el kell engedni a patika rendet.
2024. máj. 28. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Home officeban dolgozom már jó pár éve, azóta kicsit könnyebb. Előtte mindig az volt, hogy a szombat délelőtt volt a mosásé, takarításé. Hétközben ritkán főztem, főleg azért, mert egyedül éltem és nem igazán láttam értelmét, hogy egymagamra főzzek.

Mióta együtt élünk a párommal, azóta sűrűbben főzök, hetente kb. 4-5 alkalommal, de ez is csak a home office miatt van. Amíg minden nap be kellett járnom az irodába, akkor csak heti kb. háromszor főztem, mert nem akartam minden estémet a konyhában tölteni. A mosás könnyebb téma, mert két perc alatt bepakolok a gépbe és ha nagyon sok a munkám, akkor is lejár a gép, mire végzek a munkával, így már csak teregetni kell, de legtöbbször azért belefér a napomba az is, hogy kiteregessek. A takarítást mindig pénteken végzem, mert akkor csak 14 óráig dolgozunk, utána nagyjából egy órát vesz igénybe a portörlés és a porszívózás + a fürdő, wc kitakarítása.

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy állandó szintű rendet és tisztaságot tartasz fenn, akkor jóval könnyebb. Pl. nem hagyok mosatlan edényeket, étkezés után rögtön elmosom vagy mindig elpakolunk magunk után, nem gyűjtjük a lakásban halomban a dolgokat, mint mások.

2024. máj. 28. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán sütök, vasalni egyáltalán nem szoktam. Mosni mikor összejön annyi szennyes, mosogatás szintén, géppel. Porszívózni gyakran kell az állatok miatt, de az hamar megvan.
2024. máj. 28. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
18:00-tól 23:00-ig van mindenre napi 5 órám. Takarítani nem kell minden nap, főzni, sütni sem.
2024. máj. 28. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tisztázzuk: ha kevesebb időd van, mint amit a feladataid igényelnek, akkor azon semmiféle időmenedzsment praktika nem fog segíteni. Az olyan, mint ha egy 5l-es edénybe akarnál 6l vizet beleönteni. Amit tudsz irányítani, hogy eldöntöd, mi fér bele az edénybe, és mi csurran ki. Ezt nevezik priorizálásnak: azzal kezded, ami fontosabb, hogy ha a végén nem lesz elég időd, akkor a kevésbé fontosak csorduljanak a padlóra.
2024. máj. 29. 08:13
 9/10 NTBS ***** válasza:

Főzni, sütni, takarítani, vasalni, nem kell mindennap.

Állíts fel sorrendet.

2024. máj. 31. 17:29
 10/10 anonim ***** válasza:

én is szoktam listát írni:

- fogmosás, kávé

- dpd csomag átvétele

- palacsinta

- fürdés

erre van 16 órám

2024. máj. 31. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!