Mitől lesz valaki beképzelt?
Figyelt kérdés
2024. máj. 27. 22:43
1/8 anonim válasza:
Mindannyiunk más temperamentummal, alaptermészettel születik. Szerintem ez veleszületett. Persze lehet az is, hogy túlajnározták kicsiként, meg akár az is, hogy ténylegesen nincs önbizalma, és a megjátszással kompenzál.
2/8 anonim válasza:
Lehet egyfajta önvédelmi, védekező mechanizmus, alapszemélyiség. Lehet, hogy megjátssza magát, hogy így tudjon érvényesülni.
3/8 anonim válasza:
Szerintem a személyiség része, nem tanult vagy valami hatására kialakult tulajdonság. Egyszerűen csak ilyen valaki.
4/8 anonim válasza:
Pénz, siker, hatalomhoz való engedés, kontrollálatlanság felettes részéről, neveltetés.
5/8 anonim válasza:
Én ismertem olyat, akit agyonajnároztak, dicsértek, és nem lett beképzelt.
Ellenben én, akit ütöttek, tapostak, rúgtak, megaláztak....hát többször visszahallottam ezt már magamról. :(
6/8 Shaddark válasza:
Két dolog miatt lehet.
Az egyik, hogy önismeret hiányában önbizalom hiányos lesz. Ezt kifelé való túlzásba vitt önajnározással, tettetett magabiztossággal kompenzálja.
A másik hogy magas önismerettel eléri azt a szintet, amikor az önbecsülése csakis magától függ, nem mások ítéletétől. Ez azoknak, akik mindig mások véleménye alapján értékelik magukat, simán tűnhet beképzeltségnek. De amúgy az lenne a normális ha mindenki így lenne vele.
7/8 anonim válasza:
Szerintem is alaptermészet része sok esetben, vagy esetleg benne van az illetőben az erre való hajlam. Aztán történik valami, felfelé ível a karrier, rengeteg pozitív élmény, siker éri az illetőt és a fejébe száll a dolog.
8/8 anonim válasza:
Családi háttér (érzelmi és/vagy anyagi) és külső kinézet is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!