Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek a pszichopátia az...

Szerintetek a pszichopátia az látszódhat egy ember arcán? Lehet olyan hogy valakinek “pszichopata vibeja” van és tényleg az is?

Figyelt kérdés

máj. 27. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%
Nincs ~vájbja~, vagy ismertető jele. Max az autistákat, szociális fóbiásokat, vagy stresszbetegeket nézheted "lélektelen szörnyeknek", hiszen általában nekik vannak gondjaik a testbeszéddel, meg a megfelelő szemkontaktussal/mimikával/a szavaik hangsúlyozásával. Ezért sem tartom viccesnek amikor valaki fotelpszichológust akar játszani, és rémhíreket terjeszteni az ijesztő pszichopatákról. 10ből 9szer csak azt éritek el, hogy hisztériát keltettek olyan emberek körül, akiknek pont hogy nincs erre szüksége.
máj. 27. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Van pedig! A Theranos csaló vezetőnője is szándékosan rájátszott a "pszichopata vájbjával", alapvetően pedig elvileg nem az, de egy piti csaló... inkább narc lehet. Vezetői beosztásban lévők pedig tanulják is az erősebb szemkontaktust és a dominánsabb testbeszédet, amivel pszichopaták ösztönszerűen rendelkezhetnek, mivel nekik a szociális szorongásért és félelemért felelős agyterületük, az amygdalájuk alulfejlett. Egy nem pszichó szorong, de legalábbis a legtöbb ember még távolságtartóan és visszafogottan viselkedik ismeretlen emberek társaságában, míg a pszichó vakmerő és pofátlanul bámul...
máj. 27. 14:42
 13/17 anonim ***** válasza:
49%

#12 De pont ez az!! Akinek problémája van a szemkontaktussal, az is sokszor pont hogy "bámul" pislogás nélkül, hiszen erőnek erejével kell rákényszerítenie magát hogy a másik szemébe nézzen, ez pedig a "normál" embereknek erőltettnek és taszítónak tűnik. Ugyan ez van a beszélgetéssel is. Vannak akiknek színjátszás az egész, nem azért mert lelketlenek, hanem azért, mert el kell játszaniuk, hogy lazák, vagy magabiztosak, vagy nyitottak, miközben nehezukre esik a kommunikáció.

Tipikus sötét középkor mentalitás hogy "jah vannak orvosok akik éveken keresztül tanulják hogy hogy lehet kiszűrni bizonyos betegségeket és személyiségzavarokat, és nagyon sokszor még így is hónapokba/évekbe telik nekik hogy felállítsanak egy diagnózist (sőt, sokszor még így is tévednek) na de én!! én meg tudom mondani fél perc beszélgetés alapján hogy kinek mi a baja, mer' vibe érzékelő vagyok, plusz eccer azt olvastam hogy a versenyszférában dolgozó gipsz jakab direkt dominánsan kezdett viselkedni hogy sikeresebb legyen"

Az átlag ember csak azt tudja kiszűrni ha valakivel "nincs minden rendben".

máj. 27. 15:27
 14/17 anonim ***** válasza:
A 7# jól fogalmaz.
máj. 27. 15:39
 15/17 anonim ***** válasza:
13 Ne projektalj. En nem allitottam olyat, es nem is vagyok olyan, mint amit leirtal... tudom, hogy a sutyerak marikanenik meg joskagyerekek igy mukodnek, ellenben en is egyetertek azzal, hogy meg egy szakember is csak sokadszori ules utan diagnosztizalhat valakirol barmit is...
máj. 27. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
*barmit is hitelesen
máj. 27. 16:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag vizsgálták tényleges, klinikailag is pszichopatának minősített emberek tekintetét. Jó sok fotó, szóval volt viszonyítási alap. Ami meglehetősen gyakori volt, hogy a szemnek az írisz része úgy helyezkedik el, hogy felül még látszik a fehér rész, de alul már nem, tehát hogy valamennyire lefelé áll. És ebben az a mókás hogy volt nekem is egy elég gyanúsan rideg és empátiahiányos ismerősöm, megnéztem fotón jobban a szemeit, hát pontosan ilyen volt. De persze csak ebből nem lehet és nem is szabad leszűrni semmit! Ez a megfigyelés nem szentírás, hanem a nagy számok törvényével dolgozik. Szóval ezalapján ne "diagnosztizáljatok" senkit. Csak érdekességképpen osztottam meg.
máj. 28. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!