Létezik olyan hogy félig vagy enyhén pszichopata? Vannak a pszichopátiának úgy mond fokai? Pl alacsony vagy magas
Lehet hogy most valami nagy hülyeséget írtam le de kiváncsi lettem
Előre is köszi mindenkinek
Kisebb nagyobb mértékben mindenki pszihopata, egy széles skálán helyezkednek el az emberek. Egyik véglet amikor valaki túl érzékeny, túl empatikus, szinte megbénítják az érzelmei, a másik a teljes érzelemhiány az igazi pszihopata állapot. Az emberek többsége valahol a kettő között helyezkedik el. Az érzelmiképeség az velünk született agyi tulajdonság. Ha valakinél egyáltalán nem működnek az érzelmekért felelős agyi strukturák, akkor az pszihopata lesz, és viselkedését kizárolag a logikus praktikus gondolatok befolyásolják. Számára az érzelmek nem léteznek, nem tud róluk.
Bizonyos szempontból a pszihopata a "normális", mert logikusan hatékonyan, kizárolag a valóságnak megfelelően gondolkodik, és cselekszik.
Mig az empatikus, érzelmek által irányított ember, gyakran irracionális, a valósággal ellenkező döntéseket, cselekedeteket talál ki, hajt végre, pusztán az agyában keletkező "gondolatviharok" miatt. És ezek miatt, a kizárolag a fejünkben létező érzelmek okán, nagyon sok jót és gonoszságot teszünk, a racionalítással szemben.
Én úgy tudom, hogy pszichopatának születni kell, és a szociopátia az, ami a környezet, trauma, vagy hasonló miatt alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!