Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Létezik olyan hogy félig vagy...

Létezik olyan hogy félig vagy enyhén pszichopata? Vannak a pszichopátiának úgy mond fokai? Pl alacsony vagy magas

Figyelt kérdés

Lehet hogy most valami nagy hülyeséget írtam le de kiváncsi lettem

Előre is köszi mindenkinek

2022. aug. 14. 22:42
 1/6 A kérdező kommentje:
És a pszichopaták éreznek haragot, félelmet, boldogságot, vagy esetleg tudnak nevetni pl vicceken vagy vicces jeleneteken filmekben, mesékben? Megjátszás nélkűl persze
2022. aug. 14. 22:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Ja meg a pszichopátia az kialakulhat egy traumától vagy ilyesmitől? Vagy azért egy gén felelős?
2022. aug. 14. 22:50
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Olyan van, hogy pár ember nem bír mit kezdeni azzal, hogy valakit nem kedvel és ezért ráhúz mindenféle orvosi fogalmat.
2022. aug. 14. 23:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Ok, de mi kettő külömböző dologról beszélünk, te arról hogy valaki valakit nem kedvel, én meg a pszichopátiáról raktam ki egy kérdést, de azért köszi.
2022. aug. 14. 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb nagyobb mértékben mindenki pszihopata, egy széles skálán helyezkednek el az emberek. Egyik véglet amikor valaki túl érzékeny, túl empatikus, szinte megbénítják az érzelmei, a másik a teljes érzelemhiány az igazi pszihopata állapot. Az emberek többsége valahol a kettő között helyezkedik el. Az érzelmiképeség az velünk született agyi tulajdonság. Ha valakinél egyáltalán nem működnek az érzelmekért felelős agyi strukturák, akkor az pszihopata lesz, és viselkedését kizárolag a logikus praktikus gondolatok befolyásolják. Számára az érzelmek nem léteznek, nem tud róluk.

Bizonyos szempontból a pszihopata a "normális", mert logikusan hatékonyan, kizárolag a valóságnak megfelelően gondolkodik, és cselekszik.

Mig az empatikus, érzelmek által irányított ember, gyakran irracionális, a valósággal ellenkező döntéseket, cselekedeteket talál ki, hajt végre, pusztán az agyában keletkező "gondolatviharok" miatt. És ezek miatt, a kizárolag a fejünkben létező érzelmek okán, nagyon sok jót és gonoszságot teszünk, a racionalítással szemben.

2022. aug. 15. 06:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy pszichopatának születni kell, és a szociopátia az, ami a környezet, trauma, vagy hasonló miatt alakul ki.

2022. aug. 19. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!