Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ennyire ítélkező mindenki?

Miért ennyire ítélkező mindenki?

Figyelt kérdés

Mármint miért van az emberekben egy olyan rossz tulajdonság, amivel az egyik embert kevesebbnek veszik a másiknál. Miért nevetnek az emberek valakit ki? Miközben mindenki tudja, ha rajtuk ugyan úgy nevetnének akkor nekik sem tetszene biztosan és ezt mindenki másképp veszi fel, valakit nem érdekel, valakit vérig sértesz..Egy fizikailag picit elmaradottabb ember, vagy akár mentális problémával küzd valaki, miért kell kinevetni? Senki sem tehet róla hogy született, és mit csinált vele az élet.. Máté Gábort követem és ő is problémákról beszél, viszont dorogproblémákról..Miért kell egy drogost elítélni vagy egy alkoholistát? Elsőre lehet vicces aa kérdés, de ez egy emberi tulajdonság, egy hiba egy rossz szokás, aki ezeket csinálja vagy nagyobb hajlama van rá.. Hisz mindenkinek vannak valami rossz szokásai, épp azoknak az embereknek ugyan úgy aki lenézi az alkohiolista, dorgosokat..Kitduja miért iszik egy ember vagy miért drogozik? Mindenki csak azt látja, hogy meghalnak, meg tönkre teszik az életüket és a körülöttük lévő kapcsolatokat, mégis ezek az emberek többsége még nagyobb promlémával küzdenek, mint sokan.. Nem értem egyszerűen az embereket, szűk a látókörük és primitívebbek vagy én már nem tudom, lehet én reagálom túl és hülyeségeket beszélek, de amiket leírtam ezek a dolgok nem helyesek amit az emberek csinálnak másokkal és azt veszem észre hogy, az átlag vagy az tehetősebb polgárok még undokabbak, mint egy szerencsétlen ember.. Mindenki csak mást néz és másról beszél, ahelyett, hogy például ezt a rossz szokást fejeznék be hogy másokról beszélnek rosszat.. Ezek az emberek nem fejlesztik magukat és ha nem kapják össze magukat akkor ebben a "paraszt" életükben működhetnek tovább és folytathatják mások kritizálását. Lehetne erről beszélni...Bocsi, hogy hosszúra sikerült és még inkább köszönöm, hogy elolvastad..

Egy 24 éves srác véleménye...

máj. 20. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs életük.. Ezért a másikéval foglalkoznak. Sajnos sok ilyen ember van.
máj. 20. 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

"Máté Gábort követem"

Olvasd el a könyveit, nagyon tanulságosak.

Aki bármilyen függőségben szenved (drog, alkohol, étel..stb.), az mind beteg ember, traumáit nem tudja feldolgozni, így kompenzál, ezért el kell menniük szakemberhez. Ez nem ítélkezés, hanem tény és a valóság. Nekik segítség kell, viszont sokszor nem ismerik el, hogy betegek (lelkibetegek, függők), így nehéz rajtuk segíteni.

máj. 20. 18:51
 3/9 A kérdező kommentje:

#2 Itt arról van szó, hogy az "egészséges" emberek elítélik ezeket az embereket, közben ő saját maguk is vannak problémáik/függőségeik, csak nem ismerik be..

Egy hívő keresztény ember, aki mondennap templomba jár lehet sokkal rosszabb ember, mint akit épp az illető egy drogosnak hív.

máj. 20. 19:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Valaki beismeri a függőségeit, mégsem érdekli őket, mert nem szereti az életet, nem akar változni és amit csinál tetszik neki akkor hajrá.. Vannak emberek, akik lehet élnek 40 éves korig de nekik az élet a bulikban és a szórakozásban nyilvánult meg.. Nem mindenkinek egyforma ezva szó.. Valaki lehet elél 70-80 éves korig erős határok mellett mint amit említettem és én pl. ezt megértem
máj. 20. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

"Egy hívő keresztény ember, aki mondennap templomba jár lehet sokkal rosszabb ember, mint akit épp az illető egy drogosnak hív."

És most olvasd el a kérdésed címét.

máj. 20. 19:27
 6/9 A kérdező kommentje:
És én most ezzel a mondattal valakit ledegradáltam vagy elítéltem kedves #3?
máj. 20. 20:06
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Igen, kérdező, a keresztényeket.
máj. 23. 08:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezeknek az embereknek vagy eleve nincsen életük, vagy az olyan állapotban van, hogy nem akarnak vele foglalkozni, és így kompenzálnak, vagy így terelik el a saját és/vagy más figyelmét a gondjairól. Vagy épp élvezi, hogy addig sem rajtuk csámcsognak a többiek.

Sajnos tényleg sok ilyen ember van és nehéz őket elkerülni.

jún. 5. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:
az alkohol igenis drognak számít!
okt. 3. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!