Ha mindenki attól tart, hogy mások elitélik vmi miatt, akkor végülis mindenki is itélkezik ugye?
1, Mo.-n ez így van;
2, Én is szoktam negatívan ítélkezni, de nálam inkább jobban előtérbe kerül a másik pozitívumainak az előtérbe helyezése.
A helyzet a "tök mindegy, hogyan gondolkodsz" kategóriába esik így is, mert sokan pont emiatt tartanak h*nek, hogy másban meglátom a jót...
Persze, hogy mindenki ítélkezik. És ezzel önmagában nincs is gond. Az ember lát/hall valamit, arról azonnal megvan a jó/rossz véleménye. A bajok ott kezdődnek, hogy sok esetben nem is kiváncsiak az igazságra, nem szeretnének a dolgok mélyére látni, mert könyebb elkönyvelni az első gondolatot, mint igazság.
Hiszen sokkal egyszerűbb azt gondolni valakiről, hogy rossz ember pl, mint belenézni, hogy igen, rosszat tett/mondott, de miért is tette/mondta azt? És lehet, hogy az ő helyében, mások is ugyan úgy jártak volna el, ha tudnák a teljes igazságot. De ez csak egy példa az ezer közül. Személyes példa például, hogy megismertem a testvérem új párját. Elsőre buta, kényes cicababának gondoltam, de ezt a véleményt magamban tartotta, esélyt adtam annak, hogy jobban megismerjem, és kiderült, hogy egy csendes, jószívű, szerethető teremtés.
Engem egyébként nem érdekel egyáltalán idegen/munkatárs/távoli ismerős emberek véleménye, hisz az, hogy az hogy xy vajon jónak, szépnek, és okosnak tart-e vagy rossznak, butának és csúnyának, nulla befolyással van ez életemre. Nem leszek se több, se kevesebb a véleményével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!