Mit tennél meg a munkahelyi sikerért?
A munkahelyemen a kisebb-nagyobb főnökök mostanában sportot űznek belőle, h egymást fúrják a leggusztustalanabb módokon, persze eközben a legfelsőbb vezetést nem győzik körülrajongani. Néha elég vicces, ahogy a tulaj körül egymást lökdösve legyeskednek.
Engem nem nagyon érint a dolog, csak egy mezei kis mérnök vagyok, de elgondolkodtam rajta, h milyen lehet úgy élni, h azon agyaljon vki állandóan, h hogyan fúrja meg a másikat a saját sikerei érdekében. Nagyon érdekelne 1-2 olyan ember válasza, aki elismeri önmagáról, h így (is) jut előre.
Nekem semmit nem kell tennem azon kívül, hogy önmagamat adom.
A mentalitásom és a közösségi szemléletmódom miatt nincs szükségem arra, hogy időről-időre "bizonyítsak" bárki előtt is.
A hab a tortán, hogy amit el lehetett érni a beosztásomban, azt mindent elértem már, mégsem változtam meg a hozzáállásomat tekintve.
Nem járok a főnökömhöz mondvacsinált indokokkal pedálozni, "reggeli kávéra", de amikor keres - bármelyik napszakban, bármilyen indokkal, - számíthat rám.
Magamat adom, és közben lelkiismeretesen elvégzem a dolgom, a legjobb tudásom és képességeim szerint.
Nem nézek le senkit, nem teszek nekik keresztbe sem, mert bár hiába nem barátkozni járok a munkába, azért fontos, hogy jó hangulat vegyen körbe, és lehessen jókat beszélgetni a többiekkel.
Elég erős igazságérzetem van, így nem érezném fairnek, ha úgy kapnám meg az adott pozíciót, hogy előtte nyaliztam, vagy hasonlót dolgot csináltam a főnökök irányába. Egyébként sem tudok hazudni, szóval, ha meg is próbálnám, amire nem látok semmi esélyt, hamar látszódna, ha nem 100%-ig őszinte a dolog a részemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!