Miért ilyen szemetek az emberek? Ha valaki nem dolgozik, azért támadják,ha olyan munkahelye van,ami panaszra ad okot, amiatt kezdik el támadni. Miért ennyire ilyen a világ? Kinek mi köze a másik ember életéhez?
Ez egy alap emberi ösztön, hogy kíváncsiak vagyunk a másik életére, minden más gonoszság a minket ért tapasztaltokból és ingerekből eredeztetik. Az ember mindig is szeretett ítélkezni ahogy tetted azt te is vagy én is az élet más pontján. Van aki ettől nyeregben érzi magát, hogy ő neki jobb a munkája, több a fizetése, sokat dolgozik és arra büszke, hogy ő mennyit dolgozik. Ez az egész kompenzálás. Minden embernek meg van a maga története, hogy ki miért van ott, legyen szó itt a munkanélküliekről.
Újsághordóként dolgozok és mellette nincs munkám, anyámmal lakok az anyagi kilátástalanságok miatt, szóval félig munkanélküli vagyok. Szoktam látni esténként hajléktalanokat amikor viszem az újságokat és sokuk teljesen átlagos. Nem nézem le őket, hiszen tudom jól, hogy egy vékony szál választ el ettől és a mai világban semmi sem biztos.
" Kinek mi köze a másik ember életéhez?" Van, csak nem mindegy miben és milyen mértékben.
"De az,hogy lehet,hogy én el tudok lenni a másik ember bántása nélkül?"
Bocs, de ebben most hazudtál. Nincs a világon makulátlan, bűntelen ember, aki még soha nem rúgott bele valakibe az életében.
Aki meg azt írja, hogy ez a "magyarokra jellemző", az szimplán hülye.
Két dolgon kéne elgondolkodni:
1. vajon miért támadnak (valószínűleg nem azért, amit a kérdésben nevesítettél)
2. vajon miért foglalkozol ennyire ezzel (lehet, hogy van alapja?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!