Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináltok, ha odajönnek...

Mit csináltok, ha odajönnek hozzátok a hajléktalanok kéregetni?

Figyelt kérdés
Nyilván sajnálom őket, de nem szeretem, ha a képembe jönnek. Bunkó se akarok lenni, de szerintem tolakodóság kéregetni, pláne erőszakosan. Ha meg adok nekik pénzt, akkor meg többet kér majd, némelyik elég erőszakos. Meg mi van, ha nincs nálam pénz? A szállókon nem adnak nekik napi zsebpénzt, amiből állni tudják a kaját? Nincs étkeztetés? Vagy nem adnak nekik legalább literes vizet a napra, vagy szendvicseket? Szerintem nem nagyon van jól ez így.

máj. 12. 14:29
A kérdező szavazást indított:
Nem reagálok semmit, nem válaszolok.
Illedelmesen elhajtom őket, hogy nem tudok adni.
Adok neki valamennyi pénzt.
Pénzt nem adok, de kaját veszek neki.
Elfutok.
43 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
90%

Hidegen hagynak, nem tiszelik a másikat, oda sz@rnak mindenhova, isznak egész nap.

Feltúrják a környezetet, mindenhova odaszemetelnek..

Azért mert ő ilyen helyzetbe került az nem jogosítja fel hogy ilyen magatartást tanúsítson.

máj. 12. 14:32
 2/31 anonim ***** válasza:
95%
Elhajtom őket. Hogy mennyire illedelmesen az attól függ, hogy milyen stílusban közelít és attól, hogy milyen kedvem van.
máj. 12. 14:33
 3/31 anonim ***** válasza:
86%

Egyik nap egy forgalmas Budapesti kereszteződés kellős közepén letolta a nadrágját és odapiszkított.

Ez több a soknál.

máj. 12. 14:34
 4/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem adok nekik, sőt én már a korom miatt néha megjegyzést is teszek hiszen nagy részük fiatalabb, és könnyedebb mozgású mint én vagyok.
máj. 12. 14:35
 5/31 A kérdező kommentje:
Ha lennének ingyenkonyhák, vagy valami az megoldás lehetne. Vagy adnának nekik napi kajaadagot.
máj. 12. 14:36
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

A minap is kért pénzt tőlem egy miközben dolgoztam. Mondtam nincs nálam.. Erre azt mondja ha már nekem sincs, neki honnan lenne.

Hát mondjuk dolgozni kellene, meg nem inni, cigizni.

Jah, akkor is sör volt a másik kezébe.

Soha az életbe egy forintot nem adok senkinek.

máj. 12. 14:38
 7/31 anonim ***** válasza:
27%

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz pénzt adni a kéregető hajléktalannak, akkor is lehet illedelmes és kedves a viselkedésed. Például így is segíthetsz:

1. Szánj rá időt, hogy beszélgess vele és meghallgasd a történetét. Szánj rá néhány percet, hogy figyelmesen meghallgasd, hogy miért van szüksége segítségre és mire használná a kapott pénzt.

2. Kínálj neki ételt vagy italt. Ha vásárolsz neki egy meleg ételt vagy italt, akkor biztos lehetsz benne, hogy az segítséget nyújt számára.

3. Segíts neki eligazodni a környéken. Ha tudod, hol találhat melegedőt, menedékhelyet vagy más segítséget nyújtó szervezetet, akkor oszd meg vele ezt az információt.

4. Kínáld fel a támogatásod más formáit. Ha nem tudsz pénzt adni, akkor is tudsz segítséget nyújtani olyan módon, mint például önkéntes

máj. 12. 14:39
 8/31 anonim ***** válasza:
83%
Nálam függ attól is hogy hány éves. Egy idősebb hajléktalannak előbb adok pénzt (ha épp van nálam, mert nem szoktam magammal KP-t hordani). Egy fiatalabbnak simán a szemébe mondom hogy menjen keressen munkát mint minden normális ember. Ki nem állhatom mikor huszon meg harminc éves életerős fiatalok kéregetnek. Sose adtam nekik, és ezután sem fogok. Volt egy hajléktalan néni aki anno kis virágcsokrokat árult, neki mindig adtam. De egy fiatalt nem tudok megsajnálni.
máj. 12. 14:40
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ingyenkonyhák, ételosztások.

Középiskolásként még segíteni szerettem volna a hajléktalanokon, ezért több szendvicset vittem magammal. Volt aki kidobta, volt aki szencségelt, hogy nem pénzt adtam és olyan is volt, hogy hozzámvágták.

máj. 12. 14:40
 10/31 anonim ***** válasza:
61%

8

A fiatalnak is lehet olyan mentalis, egeszsegugyi stb problemaja, ami miatt nem talal munkat. Nyilvan ok se jokedvukbol elnek az utcan.

máj. 12. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!