Mit csináltok, ha odajönnek hozzátok a hajléktalanok kéregetni?
Hidegen hagynak, nem tiszelik a másikat, oda sz@rnak mindenhova, isznak egész nap.
Feltúrják a környezetet, mindenhova odaszemetelnek..
Azért mert ő ilyen helyzetbe került az nem jogosítja fel hogy ilyen magatartást tanúsítson.
Egyik nap egy forgalmas Budapesti kereszteződés kellős közepén letolta a nadrágját és odapiszkított.
Ez több a soknál.
A minap is kért pénzt tőlem egy miközben dolgoztam. Mondtam nincs nálam.. Erre azt mondja ha már nekem sincs, neki honnan lenne.
Hát mondjuk dolgozni kellene, meg nem inni, cigizni.
Jah, akkor is sör volt a másik kezébe.
Soha az életbe egy forintot nem adok senkinek.
Ha nem szeretnél vagy nem tudsz pénzt adni a kéregető hajléktalannak, akkor is lehet illedelmes és kedves a viselkedésed. Például így is segíthetsz:
1. Szánj rá időt, hogy beszélgess vele és meghallgasd a történetét. Szánj rá néhány percet, hogy figyelmesen meghallgasd, hogy miért van szüksége segítségre és mire használná a kapott pénzt.
2. Kínálj neki ételt vagy italt. Ha vásárolsz neki egy meleg ételt vagy italt, akkor biztos lehetsz benne, hogy az segítséget nyújt számára.
3. Segíts neki eligazodni a környéken. Ha tudod, hol találhat melegedőt, menedékhelyet vagy más segítséget nyújtó szervezetet, akkor oszd meg vele ezt az információt.
4. Kínáld fel a támogatásod más formáit. Ha nem tudsz pénzt adni, akkor is tudsz segítséget nyújtani olyan módon, mint például önkéntes
Vannak ingyenkonyhák, ételosztások.
Középiskolásként még segíteni szerettem volna a hajléktalanokon, ezért több szendvicset vittem magammal. Volt aki kidobta, volt aki szencségelt, hogy nem pénzt adtam és olyan is volt, hogy hozzámvágták.
8
A fiatalnak is lehet olyan mentalis, egeszsegugyi stb problemaja, ami miatt nem talal munkat. Nyilvan ok se jokedvukbol elnek az utcan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!