Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki furcsa, eltér az átlagtól,...

Aki furcsa, eltér az átlagtól, vagy fogyatékkal élő, az tudja magáról, hogy az?

Figyelt kérdés
Aki mondjuk autista, skizofrén, vagy beszédfogyatékos, az tudja magáról, hogy az? Van itt olyan, aki furcsának érzi magát, vagy azt érzi, hogy kilóg a sorból? Pszichológia hallgató vagyok, ezért is foglalkoztat a téma.

2024. máj. 11. 16:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Például aki beszédfogyatékos, azt lehet valahogy gyógyítani? Tehát nem hangsúlyoz, borzalmas a hangszíne, érthetetlen a beszéde stb...
2024. máj. 14. 11:08
 12/15 A kérdező kommentje:
A másik kérdésem, ami ehhez a témához kapcsolódik, de nem akarok emiatt új kérdést kiírni: neked ki volt a legfurcsább ember, akivel valaha találkoztál és miért volt az? Miben rejlett a furcsasága?
2024. máj. 14. 11:32
 13/15 anonim ***** válasza:
Én furcsa vagyok és tudom is magamról, de mások is mondták már. De nem feltétlen az említett példák miatt, inkább más miatt.
2024. máj. 15. 14:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok tudnak a problémájukról, már gyerekként is.

Valószínűsítik, hogy a nagyon súlyosan, halmozottan sérültek egy részének is feltűnik az életének valamely pontján, hogy ő "más".

Legfurcsább ember: 10 éves roma kislány, aki a térdemig ért (158cm vagyok), a keze is akkora volt, mint egy újszülötté, nem tudott beszélni, de értett mindent, és folyamatosan szaladgált, nevetgélt, sugárzott az arca a boldogságtól. :) Mintha nem is evilági lény lett volna, hanem egy kis boldog manó. 😀❤️

2024. máj. 15. 22:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Én siket vagyok, de mégis fogyatékkal élőknek neveznek.

Szóval, persze hogy tudok róla :D

2024. jún. 16. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!