Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A puritán életmód a mai...

A puritán életmód a mai világban megvetettnek számít?

Figyelt kérdés

Vagyis a mai világban minden a fogyasztás és a közösségi média körül forog. Azt kell mutatni másoknak, hogy valaki nagyon jól él, állandóan mosolyog és nem csak az anyagi jólét, hanem az élmények sokasága mutatja be ezt a közösségi oldalán. Ehhez képest, ha valaki szerényen él, nem osztja meg az eseményeket a külvilággal, azt valahogy nem nézik semmibe. Nekem volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, amíg nem írom ki Facebookra, hogy kapcsolatban vagyok és nem teszek ki közös képet, addig az nem "igazi".

Meg sokat voltam nagyszüleimnél és ők meséltek milyen volt ténylegesen szegénynek lenni, hogy édességet ne lehessen kapni vagy elég ennivalót a családnak, vagy ne legyen fűtés. Éppen ezért zavarta is őket, ha valaki nem ette meg a kaját vagy el kellett dobni. Én valahogy mai napig úgy vagyok, hogy nem szeretem a luxust, az egyszerűség sokkal inkább közösséggé tud kovácsolni embereket, mint a bőség.

2024. máj. 10. 19:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Pont hogy a minimalista életszemléletnek is megvan a maga tábora. És elég nagy es színes ez a tabor, sokféle iranyzat van, es mimdenki csinalhatja a maga módjan. Nem vagy ettől különleges, csak mas vagy, mint akikkel körbeveszed magad. Én sem tudok mit mondani márkahű meg instagram mániás, pénzszóró embereknek. Teljesen más világ. De attól még vannak barátaim. A facebookon nálam mindenki van korlátozva, mert nem érdekel, hogy mit ettek aznap. Üzenetküldésre és csoportok miatt használom. Sosem töltök föl magamról se fotót, se információt. Megjegyzem, hogy igazából úgyse érdekelne senkit.
nov. 10. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!