Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az baj, ha túlságosan kedves...

Az baj, ha túlságosan kedves és ragaszkodó ember vagyok?

Figyelt kérdés

Mások ezt úgy élhetik meg, hogy tapadós vagyok, mint a légypapír. Pedig ez nem egyéb, mint puszta kedvesség. De sokan félreérthetik. Én nem tehetek róla, ilyen vagyok, kész.. 🤷‍♂️ Kedves és empatikus.

Nagyon meg tudok szeretni embereket, ha szimpatikusak, vagy van valami közös emlék. Ez pozitív tulajdonság, vagy inkább hátrány? Nem akarom elüldözni sem az embereket.

Nehezen élem meg az elutasítást, vagy ha nem kapok szeretetet. Olyankor úgy érzem magam, mint a partra vetett hal, vagy mint a használt zsebkendő, amit eldobnak. Nagyon vágynék egy ölelésre.

2024. máj. 6. 21:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az a benyomásom, hogy túl sokat magyarázkodsz, és ez már alapból fárasztó. Nekem volt egyszer egy ismerősöm (szerencsére csak volt), aki mindenből kényszeresen ki akarta magát magyarázni, mintha mindent ellenségeskedésnek vett volna. Igsz, ő nem neurodivergens volt, hanem borderline. És ott azért jellemző az ilyen mértékű elhagyástól való félelem, hogy rögtön azonnal adj meg uram mindent máris!
2024. máj. 7. 00:27
 22/31 A kérdező kommentje:
21# Igazad lehet.. De ha valaki nekem szimpatikus, én azt komolyan gondolom. Akár haver, akár régi jó ismerős. És a mi napig eszembe jutnak jó emlékek. Én ilyen vagyok. Még ha már nem is az életem részei, a szép emlékeket már senki sem veheti el. És ezekre jó visszagondolni, tényleg.. :))
2024. máj. 7. 00:35
 23/31 anonim ***** válasza:
82%

De értsd meg, hogy te viszont nem vagy mindenkinek szimpatikus. Hiába régi haver, valszeg azóta már van új társasága, lettek új barátai, lehet rád már csak homályosan emlékszik, vagy nem érdekled annyira.

A haver pedig még nem barát, valszeg nem véletlenül. A haverokkal nem szoktunk túl megértőek lenni. Ahhoz hogy barátság legyen belőle, a másiknak is akarnia kell, ezt pedig nem tudod azzal kierőszakolni, hogy jobban nyomulsz. Lehet tudatalatt úgy tűnhet, hogy kompenzálni akarod az ő részét, de ezzel csak még inkább eltaszítod.

2024. máj. 7. 00:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

A (túlzottan) kedves embereket gyakran kihasználják, a nagyon ragaszkodó emberek pedig el tudják ijeszteni a többieket.

Voltak, vannak kifejezetten kedves, aranyos emberek az életemben, de egyikük sem tapadós. Illetve olyanról sem hallottam még, hogy az egyik oldal kedvességként, míg a másik nyomulásként, tapadásként él meg valamit. Amik pedig, nem bántásként, de merőben eltérő dolgok.

Érdemes lenne megvizsgálni, milyen cselekedetek válthatták ki ezt az érzetet másokban, aztán mérlegelni, mennyire volt jogos a kritika.

2024. máj. 7. 09:49
 25/31 A kérdező kommentje:

23# Nem a barátkozásért teszem, jól tudom, hogy nincs rá esély.. És valószínű már rég elfelejtettek. Pusztán csak arról van szó, hogy hálás vagyok a sok jó, szép emlékért, amiket közösen átéltem egy adott személlyel mondjuk.

Több ilyenre is emlékszem. Sosem feledem ezeket. Nem barátkozni akarok. Csak kifejezni a hálámat. A kedvesség pedig ingyen van. :) Azt érzem, sok nevetést köszönhetek nekik és igen: lelkiekben gazdagabb lettem általuk. :))

2024. máj. 7. 20:41
 26/31 A kérdező kommentje:
Olyan vagyok, mint egy kis szeretetéhes fióka.
2024. máj. 9. 10:50
 27/31 anonim ***** válasza:
72%
16 milyen egy tuskó vagy. Ahelyett hogy ide írsz sírós kommentet hogy az aspergeres nem érti a like-odat :D, leírhatnád neki magyarul hogy figyusz ne írj légyszíves ilyen sokat mert nincs ennyi időm és energiám hogy ezt olvassam, felületesen meg nem akarom olvasgatni, úgy nem tudok rá érdemben reagálni. Kész ennyi. Lehet nem is aspergeres csak te vagy egy kommunikációra képtelen ember.
2024. máj. 9. 11:49
 28/31 anonim ***** válasza:
70%
A válaszaid alapján valszeg nem érted a társas kapcsolatok finomszerkezetét. Hiába vannak jó emlékeink bizonyos emberekkel, ez nem indokolja azt, hogy mindenáron kifejezzük. Képzeld, nekem is volt a gimiben egy legjobb barátnőm, sülve-főve együtt voltunk, esküt tettünk, hogy sosem hagyjuk el egymást. Majd úgy dobta a gép, hogy más országba utaztunk egyetemre, lett külön társaságunk, azóta megházasodott, és nem, nem fogok ráírni a régi szép emlékekkel, mert már nincs aktualitásuk.
2024. máj. 10. 02:14
 29/31 anonim ***** válasza:
58%
Fogyasztói társadalom
2024. máj. 10. 05:40
 30/31 A kérdező kommentje:
28# Igazad van. Elég bolond vagyok.. 😕😕
2024. máj. 10. 07:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!