Az baj, ha túlságosan kedves és ragaszkodó ember vagyok?
Mások ezt úgy élhetik meg, hogy tapadós vagyok, mint a légypapír. Pedig ez nem egyéb, mint puszta kedvesség. De sokan félreérthetik. Én nem tehetek róla, ilyen vagyok, kész.. 🤷♂️ Kedves és empatikus.
Nagyon meg tudok szeretni embereket, ha szimpatikusak, vagy van valami közös emlék. Ez pozitív tulajdonság, vagy inkább hátrány? Nem akarom elüldözni sem az embereket.
Nehezen élem meg az elutasítást, vagy ha nem kapok szeretetet. Olyankor úgy érzem magam, mint a partra vetett hal, vagy mint a használt zsebkendő, amit eldobnak. Nagyon vágynék egy ölelésre.
De értsd meg, hogy te viszont nem vagy mindenkinek szimpatikus. Hiába régi haver, valszeg azóta már van új társasága, lettek új barátai, lehet rád már csak homályosan emlékszik, vagy nem érdekled annyira.
A haver pedig még nem barát, valszeg nem véletlenül. A haverokkal nem szoktunk túl megértőek lenni. Ahhoz hogy barátság legyen belőle, a másiknak is akarnia kell, ezt pedig nem tudod azzal kierőszakolni, hogy jobban nyomulsz. Lehet tudatalatt úgy tűnhet, hogy kompenzálni akarod az ő részét, de ezzel csak még inkább eltaszítod.
A (túlzottan) kedves embereket gyakran kihasználják, a nagyon ragaszkodó emberek pedig el tudják ijeszteni a többieket.
Voltak, vannak kifejezetten kedves, aranyos emberek az életemben, de egyikük sem tapadós. Illetve olyanról sem hallottam még, hogy az egyik oldal kedvességként, míg a másik nyomulásként, tapadásként él meg valamit. Amik pedig, nem bántásként, de merőben eltérő dolgok.
Érdemes lenne megvizsgálni, milyen cselekedetek válthatták ki ezt az érzetet másokban, aztán mérlegelni, mennyire volt jogos a kritika.
23# Nem a barátkozásért teszem, jól tudom, hogy nincs rá esély.. És valószínű már rég elfelejtettek. Pusztán csak arról van szó, hogy hálás vagyok a sok jó, szép emlékért, amiket közösen átéltem egy adott személlyel mondjuk.
Több ilyenre is emlékszem. Sosem feledem ezeket. Nem barátkozni akarok. Csak kifejezni a hálámat. A kedvesség pedig ingyen van. :) Azt érzem, sok nevetést köszönhetek nekik és igen: lelkiekben gazdagabb lettem általuk. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!