Voltál már szemtanúja, hogy valaki a boltban/tömegközlekedésen, vagy az utcán hisztirohamot kapott és elkezdett dühöngeni?
METRO áruházban dolgoztam, irodában. Amikor kimentem szünetre, vagy ebédelni, akkor a bolton keresztül kellett átmennem és néha összefutottam "kedves" vásárlókkal.
Egyik eset volt, amikor egy kb. 60 év körüli pár nagyon nézegette a polcon lévő árakat, fejüket vakarták. Egyszercsak a pár férfi tagja elkezdett ordibálni és kikelni magából, hogy "miért van itt 2-3-4 ár is kiírva, miért nem lehet egyet kiírni, mint a többi boltban?! És mi az hogy bruttó-nettó?!" majd azzal a lendülettel elkezdte lefeszegetni az árcédulát tartó műanyag csíkot, húzta, tépte, végül már fél méter műanyag lógott a levegőben. Közben a felesége csitítgatni próbálta.
Higgadtan odaléptem hozzá, hogy elnézést, de az áruház elsősorban nagyker, és vállalkozóknak van fenntartva, a vásáláshoz is vállalkozók részére kiállított kártyával kell rendelkezni.
Ha maga nem tudja, mi a nettó és a bruttó, vagy mennyiségi kedvezményes ár, mit keres itt?
Kiabált még egy kicsit, sarkon fordult, és elment végül.
Én pedig visszapattintottam a műanyagot a polcra és meg voltam rendülve, micsoda emberek léteznek. Mi indulatot ki nem tud hozni néhány árcetli.
13# Miért kéne empátiát tanúsítanom olyasvalaki felé, aki senkire sincs tekintettel önmagán kívül? Én cseppet sem találom viccesnek, inkább szomorú.
Miért legyek empatikus az olyannal, aki üvöltözik és az élő fába is beleköt? Én is kezdjek el dühöngeni, ordítsam le mindenki fejét azért, csak mert olyan napom van és rúgjam fel azokat, akiknek nem tetszik a képe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!