Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen savanyú az átlag...

Miért ilyen savanyú az átlag magyar?

Figyelt kérdés

Valahányszor hazatérek egy külföldi utazásból, legyen az szegényebb vagy gazdagabb ország, az első benyomás egyből az, hogy itt mindenki pesszimista, savanyú, rossz ránézni az emberekre például a metrón.

Nyilván megvan az oka az átlagnak, hogy miért legyen ilyen, de brutális érzés ide visszajönni.

Ti hogy vagytok ezzel?

2024. ápr. 28. 07:18
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
26%
Olyan embereket veszel észre magad körül,amilyen te is vagy :D
2024. ápr. 28. 09:44
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

[link]

109 országot vizsgáltak, Magyarország az 51. helyen található. Amikor a különböző felmérések és vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy a magyarok nem boldogok, akkor már teljesen felesleges az a szöveg, hogy "És nem reprezentatív a saját élmények általánosítása", mikor mindenki egyénileg is ezt tapasztalja.

2024. ápr. 28. 09:53
 33/48 anonim ***** válasza:
67%
Nem magyar jellemző, hanem keleti, balkáni. Ahol semmit nem ér az ember pénze, ott ez van. Nyilván a búvalbszott fejú alak a metrón is szokott gondolom nevetni, szórakozni a saját társaságában, de akinek több gondja van mint öröme, annak nem lesz pozitív kisugárzása.
2024. ápr. 28. 10:24
 34/48 anonim ***** válasza:
93%

"Az ugye megvan, hogy a vilagot olyannak latja mindenki, amilyen o maga is?"

A gond, hogy nem-MO-on azt látom, mindenki udvarias, barátságosan néz idegenekre is, elözények, kedves, MO-on meg agresszív, búvalbélelt, gonoszkodó, másiknak rosszat akaró emberet látok.

Akkor szerinted hogy lehet ilyen - mindenhol pozitív ember vagyok, csak MO-on nem????

Ilyen nincs, nem én látom az embereket MO-on rosszul, a hiba máshol van.

2024. ápr. 28. 10:29
 35/48 anonim ***** válasza:
80%
#28 ez amúgy egy nagy hülyeség, én ismerek személyesen finneket és elmondásuk szerint tök antiszoc meg depresszív az emberek többsége ott.
2024. ápr. 28. 10:50
 36/48 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy semmi nem fog változni... sajnos.
2024. ápr. 28. 11:03
 37/48 anonim ***** válasza:
90%

34

Ja, a hiba mindig mashol van es mastol varjuk a megoldast is. Na ez is tipik magyar.

Nezd, engem nem erdekel, ki milyen kepet vag az utcan, en is kozomboset, vagy van h morcosat, ha valami bajom van (de nem azert mert magyar vagyok es ezt ki igy szoktuk :) En is latom a kulonbseget NY-Europa es Mo polgarai kozott, de szeretem osszezavarni az embereket azzal, hogy mosolygok hetfo reggel a mozgolepcson pl.

2024. ápr. 28. 11:09
 38/48 anonim ***** válasza:
13%
Es Mo-n is ha mondasz 3 kedves szot a penztarosnak, amikor fizetsz, mindjart mas a hangulat. Peldaul.
2024. ápr. 28. 11:10
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy látom mint a kérdező. Csak ugymond fordítva. Amikor külföldön vagyok, mindig elcsodálkozom hogy milyen kedvesek, udvariasak az emberek. Szerencsére jártam már sok országban, Europán belül, közel keleten és USA-ban is. Mindig meglepődök a kedvességen. És nem az eladókról, recepciósokról van most szó. Hanem az átlag emberekről. Los Angelesben reggel kijöttem a házból hogy lemenjek a tengerparta sétálni, járdán kutyát sétaltató kedvesen rámköszön. Csöves jön velem szembe, még ő lépre le az útra és kerül ki engem. Londonban is cigizünk a szállás elött, kilép a szemben lévő sorházból az ott lakó és köszön. New Yorkban állunk a boltban a kasszánál sorba 2 üdítővel és 2 csokival. Az elöttünk álló 2 idősebb nő hátranéz ránk és mosolygva mondja hogy menjünk eléjük. Szintén Londonban megyek felfele a mozgólépcsőn, a mögöttem álló csaj megkocoktatja a vállamat és mondja hogy milyen szép a vörös hajam és milyen jól illik a sárga kabátomhoz. Hol látsz te ilyeneket Magyarországon? Sehol.
2024. ápr. 28. 12:32
 40/48 anonim ***** válasza:

Lehetséges hogy itt mondja el Daubner Béla ezt

[link]

Viszont hogy érthető legyen az egészet érdemes megnézni.

(Ez is egy lehetséges nézőpont erről az egészről.)

2024. ápr. 28. 12:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!