Miért ilyen savanyú az átlag magyar?
Valahányszor hazatérek egy külföldi utazásból, legyen az szegényebb vagy gazdagabb ország, az első benyomás egyből az, hogy itt mindenki pesszimista, savanyú, rossz ránézni az emberekre például a metrón.
Nyilván megvan az oka az átlagnak, hogy miért legyen ilyen, de brutális érzés ide visszajönni.
Ti hogy vagytok ezzel?
Köszönd a pedofidernyák viktatúrának és ez csak rosszabb lesz… mármint nektek, mert nekem nem.
Üdv Ausztriából.
Én azt látom, hogy a Kérdezőből és jó pár válaszolóból ömlik a negatívitás.
Szóval nem biztos, hogy a magyarokkal van gond...
Tessék, évek óta Finnország a legboldogabb ország a világon. Finnországnak milyen is az éghajlata? 😉
Amúgy ez egy nagyon összetett dolog. És nem reprezentatív a saját élmények általánosítása. Egyrészt amit látsz, csak vélemény, nem tény, attól függ mire fókuszálsz.
Lehet, hogy nagy általánosságban negatív ember a magyar, de nagyon sokan nem azok, ezt a kognitív torzítást könnyen átveszi egyik ember a másiktól és csak szajkózza isteni kinyilatkoztatásképp, könnyebb, mint gondolkodni.
Kérdező, nézzük a te példáidat. Ebben is van némi hangulati torzítás. Nyaralásból hazajönni, pláne külföldről ahol minden haepy volt, visszaesni a szürke hétköznapokba nagy váltás, persze, hogy az érzelmein keresztül látja az ember az országot. Ez az érzés megvan akkor is ha csak a Balatonról jövök haza. Ez csak egy benyomás, nem a valóság.
Igazából az látja csak, aki külföldön is élt, bár ő is csak a saját régiója benyomásait élhette át a saját fókuszában.
Egy biztos. A világ olyan amilyenné tesszük. Egy barátommal régen sokat vitatkoztam azon, hogy számítanak -e a körülmények az ember boldogságában. Én azt mondtam, hogy nem a körülmények számítanak hanem az emberi hozzáállás. Ő az ellenkezőjét vallotta, szidta az országot, az embereket, mondta, hogy itt nem lehet élni stb. El is költözött külföldre, telefonon néha beszélünk. Hát nem lett jobb az élete...
29.
Igy van. A hozzaallasat pedig barki meg tudja valtoztatni.
Ok, ha melyszegenysegben el valaki, ez jo nehez lehet, de aki ide irogat, az gondolom/latom az atlag magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!