A magyar ember miért ilyen savanyú? Miért csak akkor mosolyog rá a másikra, amikor segítséget kér stb.
van kb 11-12millió magyar a vilàgon.
nem hisszem h mind savanyú lenne:)
Ezt én is tapasztalom magyarként, nyilván nekem megszokott, de én meg azt látom furának, hogy pl. osztrákok egészen máshogy viselkednek, már a gyerekek is sokkal vidámabbak, teljesen más a viselkedésük, magyar szemmel kicsit irritálónak is tűnik. Ismertem gyerekkoromban olyan gyereket, aki hasonlóan mutatta ki az örömét, mint az osztrák gyerekek, ezért aztán nem tett nagy népszerűségre szert, mert nagyjából hülyének nézték.
És nem értek egyet azzal, hogy a tipikus magyar búskomorság oka a rossz történelmi múlt lenne, szerintem sokkal inkább az, hogy a magyar társadalom erősen konzervatív (de nem vallásos!), már nem nevelik úgy a gyerekeket, hogy az örömöt nem szokás erősen kimutatni, de a példamutatással mégiscsak ezt adjuk tovább.
Kedves utolsó. A konzervativizmus valóban nagyon erős. Ezt illik, azt nem illik. Olyan dolgokban is, amlyek egyszerűek az életben. Lazának kell lenni, ami nem egyenlő a letojok mindent feelingel.
Ami meg a jókedvet illeti, tényleg észrevettem magamon is, hogy amikor mosolygok valakinek, akkor az vagy furcsán lát rám, vagy egyszerűen butus fejet vág.
Osztrákokat nem ismerem, de a történelmi múlt az hülyeség.
Rengeteg népné sokkal tovább volt elnyomás, meg nagyobb a lepukkantság, mégis az emberek kedvesek, figyelmesek és MOSOLYOGNAK szívből. pl: Kuba :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!