Az beteges dolog ha valaki rasszista?
Ha peldaul egy magyar ember , nem kedveli a cigányokat, már a külsejük is ellenszenves illetve a belső tulajdonságuk is ellenszenves.
28 F
Nem. Normális.
Nálunk pl egész nap füstölnek, szemetet égetnek. Bútorral is tüzelnek, amit egész nap vernek szét. A vasat is verik, szedik szét, viszik a méh telepre ami hasznosítható.
Tartanak vagy 5-10 kutyát az utcán. Ha bejelentik őket, 2-3 darabot agyon csapnak és a közeli patakba dobják. 1 nap múlva meg hoznak újabbakat.
Az utcára is szarnak.
Szemetelnek.
Lebontjak a szomszédjuk kerítését és bejárkálnak.
Ezeknek miiiiindent lehet. Semmi büntit nem kapnak. Sőt! Inkább azt szokták nyonozni a rendőrök hogy ki jelentgeti őket. Ki az a csúnya gonosz ember....
A rasszizmus egyfajta védekezési taktika. Ha sok negatívat hallasz, tapasztalsz egy adott csoportról, akkor óvatos leszel velük.
A baj akkor van, ha túlzásba viszed. Mindet elítéled, pedig vannak (bár nem sokan sajnos), akik normálisak és dolgos, rendes emberek.
Én nem vagyok.
Viszont adtam a szomszédomnak is egy esélyt, nem cigó pedig, de már a látványától is okádékom van.
A primitív emberektől falra tudnék mászni.
Tökmindegy, milyen ideológiája van.
"Ezért is tartom netto baromságnak ezt az eröltetett rasszizmus elleni harcot a világban mert ezzel konkrétan olyan dolgot eröltetnek az emberekre amit egyáltalán nem szeretnének valójában."
Értem, mit akarsz mondani, de ez nagyon nem valid érv. Az asszertív kommunikáció is hiányzik a természetes működésünkből, de attól még sokkal hasznosabb társadalmilag, mint bármely más önérvényesítési forma.
Szóval röviden: a kirekesztés valóban természetes önvédelmi reakció - nem beteges elme jele -, viszont a modern társadalmakra nézve káros hatású, és ezért kell harcolni ellene.
Pl én is távolságot tartok a cigányoktól, de nem azért, mert cigányok. Nem gondolom, hogy egy cigány ember genetikailag vagy kulturálisan alábbvaló lenne nálam, viszont azt is tudom, hogy egy ilyen körülmények közül érkező ember veszélyt jelent rám nézve, és ezért óvatos vagyok. Nem ítélkezem, és nem a származás, vagy genetika alapján formálom a narratívámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!