Miért nem reagál egyetlen ember sem az 500 ismerős közül?
A fészbuk...kedves ellenségem. Viszonylag visszahúzódó ember vagyok, de azért sokan ismernek és van 2-3 nagyon közeli barátom (akikre az életem is rábíznám kategória, nem olyan, aki felköszönt, mert látja az értesítések között a szülinapomat).
Sajnos szükségem volt a facebookra, amiatt lett profilom, mert egy munkáltató csak ott volt hajlandó kommunikálni. Az 500 valahány ismerősből szerintem max.20-at jelöltem be. Látom sokszor, hogy mindenki posztolgat, hogy éppen XY helyen nyaral, micsoda finomat főzött, elkezdett X helyen dolgozni, vett egy új ruhát/kocsit, lefogyott, félmeztelenül táncol, kertipartin villog sörrel a kezében stb..ez a fb nagyjából. Vannak az idézetírogatók, na oda ne süllyedjünk..
DE. Én ritkán rakok ki valamit, most pl.egy fantasztikus videót. Senki rá nem bagózott. Másnak a valentinnapi tortáját 98-an likeolják. Egy átlagos tortát.
Kérdéseim: ennyire érdektelen lennék?
Miért jelölt be az az 500 ember, ha szarik rám?
Miért van az, hogy Erzsike melldüllesztése egy hétköznapi villamosutazáson érdekesebb, mint egy szellemi értékeket tartalmazó cikk/videó?
Egyetemet végzett művész vagyok, az tény, hogy kissé furcsa vagyok, amíg nem ismernek, de annak a pár embernek szintén én vagyok a legfontosabb barát az életében, tehát nem vagyok annyira kiállhatatlan.
Miért van az, hogy ennyire semmibevesznek? És érdekes módon a párommal ugyan ez a helyzet, az ő fejére is magasan szarik a tömeg.
Ilyenek az emberek? Tangában kéne szelfizzek?
Köszönöm a válaszokat.
Minden ember legmélyebb vágya az, hogy szeretve és elfogadva legyen ebben a kbsztt világban.
Mivel emberből vagyok, nekem is van egy ilyen igényem, és nektek is. Viszont nagyon kevesen kapják ezt meg, és a legtöbbjük kompenzál.
Általában a valóságban élem az életemet, nem a virtuális világban, az önbecsülésem nem a neten fejlődött ki. De mégis ott van az a kis szálka, hogy az ég világán senkit sem érdekel az ismerőseim közül, amit kiteszek (pedig mivel elég ritkán posztolok, azok fontosabb dolgok). És ez elszomorított-most.
A szakmai csoportokban más ahelyzet, ott pl. tegnap is vmi 40 hozzászólást kellett végigolvassak és meg sem néztem hányan lájkolták amit kitettem, de az egy specifikus csoport, nem az ismerőseim, ott az információ a fontos.
Nade ezzel az algoritmus dologgal akkor már értem. Nem vagyok jó fogyasztópolgár, nem érdekelnek a reklámok, mindenféle személyreszabás ki van iktatva nálam, nem nézek folyton videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!