Miért lehet az, hogy a férfiak mindig mindenből a márkásat veszik meg?
Én (is) a minőségit veszem, nem a gagyit, mert e tekintetben az olcsóbb a drágább. Persze ez egyáltalán nem ugyanaz, mint amikor azért vesz meg valaki egy sokszorosan túlárazott dolgot, mert márkás.
Konkrétan, WC papírból a 3 rétegűt veszem, mert sokra megyek az 1 rétegűvel, ha háromrét kell hajtani, hogy használható legyen. Joghurtot nem veszek, de pl. tejfölből tejfölt veszek, nem utánzatokat (frissföl, finomföl és hasonlók).
Tésztáról nem tudok nyilatkozni, otthon gyúrok 10 tojásosat, és még így is olcsóbb, mint a bolti 4 tojásos.
Amúgy magára a jelenségre kitérve, a következő neveltetési, társadalmi okai lehetnek:
- Alapvetően a nők bánnak a "konyhapénzzel", ezért jobban figyelnek, hogy beosszák.
- Mivel a bevásárlás alapvetően nem "férfimunka", azok nem pöcsölnek annyit azzal, hogy megkeressék a legolcsóbbat.
- A férfiak általában jobban keresnek, ezért nem foglalkoztatja őket annyira, hogy valami 20 Ft-tal olcsóbb.
- Ha meg tartós fogyasztási cikkekre gondolunk, akkor talán előjön az evolúciós ösztön is, hogy le kell dominálni a többi hímet. "Nekem 30 milliós BMW-m van, a másik csírának meg csak 10 milliós kocsija." "Nekem 800 ezres Iphone-om van, a másiknak meg csak egy "szar" Huawei-je." Stb.
Én ambivalens vagyok e tekintetben, mert a válaszom első fele igaz rám, a második fele egyáltalán nem.
30f
En sose veszek sajat markasokat
Az olyan mint a coca cola meg a gagyi cola
Jelentem, hogy ez rám nem igaz. Nem azért, mert annyira spórolnék. Nincs szükségem ilyen tevékenységre.
35/F
Saját személyemet illetően cáfolnom kell az állításodat kérdező, - én a számomra legcélszerűbbet és megfizethetőt vásárolom meg, amennyiben vásárolok és magasról teszek arra, hogy amit megvásárolok márkás-e vagy sem!
Az erővel képembe tolt cuccok pedig kifejezetten irritálnak, - kerülöm ezeket, ahogyan csak módomban áll.
Szerintem ez nem nemfüggő. Férfiban és nőben egyaránt van, aki sznobizmusból vagy spórolni nem tudásból/akarásból megveszi a drága, márkás dolgokat és nőben is van spórolós.
Másrészt egy borsodi közmunkás férfi biztosan nem veszi meg a drága, márkás holmikat, egy rózsadombi nő meg szinte csak azokat veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!