Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A ronda külsejű embereket...

A ronda külsejű embereket lenézik? Vagy aki épp rosszul néz ki. Vagy nem öltözik ki, nem festi magát, kócos, stb. A büdöseket is lenézik?

Figyelt kérdés
Sokminden miatt térhet el valaki az elvárttól. Pl nem érdekli a külseje, vagy nem jut pénz fodrászra, vagy azért öltözik fel, mert meztelenúl nem járkálhat, meg mondjuk tél van, és lesza..ja hogy milyen a ruha, csak a funkciója érdekli. Van aki nem tehet a szagáról, van aki tehet. De ha a divatlapokat, divatbemutatókat, a reklámok szépített szereplőit, a sztárok szépített fotóit nézik, akkor egy húsvér embert már rondának láthatnak. És szinte már csak az számít mibe öltözúnk. Na meg a hozzá tartozó gőg, közöny, önzőség. Sokan felszegett fejjel járkálnak. Szerintem van, aki önvédelemből, de sokan tényleg elhiszik, hogy többek másoknál.

ápr. 7. 13:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A középkorban mindenki szagos volt, tök másképp tisztálkodtak, hölgyeknek vol fejk

aparó, mert a paróka alatt gyakran fejtetűk lettek, és viszketett. Nagy parókáik voltak a gazdagabbaknak.

De olvastam, hogy nemzetek eltérően tisztálkodnak, angolok pl átlag heti 2 tisztálkodást elégnek tartják, a szagokat tolerálják, a Kelet EU s nemzetek viszont szigorúak, elvárt a szagtalan test, Magyarok ról olvastam, különösen szigorúak, és ne. tolerálják a legkisebb testszagot sem. Van olyan nemzet, akik heti 4 alkalommal fürdenek, vannak, akik napi 1 szer, van, ahol reggel, este fürdenek

ápr. 8. 10:46
 12/13 anonim ***** válasza:

De ugye fürdesz minden nap, vagy legalább zuhanyzol?

Te nem érzed a test szagod, de mások igen.

ápr. 8. 12:46
 13/13 A kérdező kommentje:

12 erről írtam, látod. Mind magyar, nem tolerálod a szagot. De a magyarok mit tolerálnak? Van olyan amit tolerálnak? Toleránsak? Van köze egy másik embernek, hogy milyen ruhában járok én vagy bárki? Van köze ahhoz, hogy én v más hogy néz ki?

A cov idején a 19 es villamoson utaztam, egy magyar nő dirigált egy másik nőnek, kioktatta hogyan kell a maszkot feltennie, mert rosszul hordta. Majd leszállt. A felokosított nőre rámosolyogtam. Ezt mondta: én régóta külföldre mentem ki, most haza jöttem pár hétre és csak nézem milyenek a magyarok. Mindent jobban tudnak, kioktatják a másikat. Nem hagyják egymást élni.

Egy másik példa: a Széll K téren vártam a villamosra, sokan voltunk. Egy helyes fiatal férfi megszólította a körötte állókat, mellette elhaladókat, és ismételgette a kérdését: "Miért zaklattok" senki nem felelt. Fa arccal ott hagyták. Nem volt beteg a srác, valamit megérzett és tudatosította. Az utcán, de bárhol a magyarok zöme nem hagyja élni a másik embert, hozzá kell igazodni, az ő elvárásai szerint,

Miért nem értjük h mindenki olyan amilyen, tolerálni kell.

Nyilván nem arra értem, hogy meztelenül áll a megállóban, vagy pofon vág egy eladót

ápr. 9. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!