Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az ember alapvetőe...

Szerintetek az ember alapvetően monogám élőlény?

Figyelt kérdés

A napokban sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, ugyanis az embernél jelen van a szerelem érzése, amit csak egy ember irányába érezhetünk, ugyanakkor rengeteg párkapcsolatban felüti a fejét a megcsalás.

A biológia azt mondja, hogy egy hím nemű egyednek minél több nőstényt kell megtermékenyítenie ahhoz, hogy a vérvonala, vagyis a jó génjei nagyobb eséllyel maradjanak fent. És hát egy férfi képes is arra, hogy akár egy nap leforgása alatt több nővel közösüljön, mi több, a késztetés is megvan erre. Viszont ez azt jelentené, hogy az ember valójában nem monogám élőlény?

2024. ápr. 6. 09:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"De az ember már felülkerekedett állatias ösztönén, tovább fejlődött."

ezt nem mindenkiről lehetne elmondani

2024. ápr. 6. 10:20
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem egyáltalán nem. Ha azok lennénk, akkor békésen leélnénk az életünket egy pár mellett, ehelyett a legtöbb kapcsolat ennél sokkal rövidebb életű és még a hosszabbak nagy részében is rendszeres a megcsalás. Én tudom is magamról, hogy nem akarnék életem végéig egy pasival szexelni.
2024. ápr. 6. 10:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
nagyrészt csinálja itt már mindenki mindenkivel.
2024. ápr. 6. 10:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
#13 nem “már”, az emberek az ókorban is dugtak összevissza. Ez nem újdonság.
2024. ápr. 6. 10:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Van aki igen van aki nem.
2024. ápr. 6. 10:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember nem monogám.
2024. ápr. 6. 11:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

2

Ez igaz, de az ösztön meg a felvett viselkedésminták nem ugyanazok.

Ösztönszinten egy pedofilt az emberek többsége halálra verne, valójában persze nem teszik, mert félnek a következményektől, társadalmilag nem elfogadott bántani a másikat (még azokat sem, akik bűnt követtek el) és mert a mi társadalmunk abban szocializálódott, hogy a bűnöst jogi úton kell megbüntetni.

Az ösztön az, amikor ezek a védőhálók eltűnnek és csak önmagadra számíthatsz a túlélés érdekében.

Ha lezuhansz az Amazonas közepére másodmagaddal és megtámad a másik ember azzal a céllal, hogy téged megesz mert 10 napja nem evett, nem fogod hagyni magad csak azért, mert társadalmilag nem elfogadott bántani a másikat. Addig küzdesz, míg bírsz és bízol abban, hogy te vered halálra, nem pedig ő fog téged.

Mindenki tud vonzódni emberekhez, akkor is ha kapcsolatban van. Az, hogy nem tesz semmit, az csupán a döntés kérdése, mert az értékrendjébe, a szocializált környezetébe nem fér bele.

2024. ápr. 6. 11:15
 18/24 anonim ***** válasza:
36%

Pár napja volt csak ez a kérdés! Esetleg visszaolvasni?

...ja, hogy az nem megy.

Akkor csak röviden: az ember alapból KORLÁTOZOTTAN monogám, ami azt jelenti, hogy pár évtizedig. EZ az ALAP természete. Aztán, hogy ezt ki hogyan éli meg, az már sok mindentől függ.

2024. ápr. 6. 11:23
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Pár évtizedig? A lófszt, pár évig maximum. De már akkor is fantáziálgatnak másról.
2024. ápr. 6. 11:25
 20/24 anonim ***** válasza:
32%

"pár évig maximum"

Mi lenne, ha egy kicsit gondolkodnál?

Ha az emberiség TÖBBSÉGE ilyen lenne, ahogy mondod, akkor nem tudnának felnőni a gyerekek. Még 200 éve is mindenki meghalt volna. Ez még nem jutott eszedbe?

2024. ápr. 6. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!