Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szeret az ember minden...

Miért szeret az ember minden témából kényszeresen politika témát csinálni?

Figyelt kérdés
Bármilyen témában elhangzik valami kulcsszó, ami a politikában is megtalálható, miért kell kényszeresen politikai témává átvinni a témát? Mégis csak igaz volna a "mondás", hogy Magyarországon mindenki politikus?
ápr. 3. 17:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ezt hívják törzsi gondolkodásnak.
ápr. 3. 17:32
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki ilyen. Én legalábbis próbálom olyan emberekkel körbevenni magam akik nem kétbites pártkatonák, hanem van normális véleményük. Ennek a hozadéka hogy eszükbe sem jut ilyen hülyeségeken pattogni.

Ha meg mégis belefutok egy-egy ilyen hülyebe akkor hagyom, hagy tolja a fąszságait, ignorálom aztán annak könyvel el aminek akar. Így lettem már gyurcsánycsicska meg köcsög fideszes is xd

ápr. 3. 17:43
 13/25 anonim ***** válasza:
Azt hiszik a valóság jéghegy csúcsa a politika . Korlátolt elfogult szolgák . Megvezették hitegetik őket szimpatikus lozungokkal, inkább azzal foglalkoznak mintsem rádöbbenjenek hogy át vannak cseszve . A semmilyen üres létük problémáinak okát a rendszerre ellenzékre háritják. Egyszerűbb másokat gyalázni hibáztatni mint elfilózni hogy tolvaj élősködő milliardos elnyomók átverik őket azzal a mesével hogy fontosak nekik és megmentik őket .
ápr. 3. 17:57
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Boldog, lelkileg kiegyensúlyozott ember arról beszél, ami épp az aktuális téma. És itt van a kutya elásva. Valljuk be, elég szar a helyzet az országban (világban). Az emberek feszültek, kilátástalan a jövő, a megélhetés sok embernek piszkosul nehéz és egy hétköznapi beszélgetés is elég hozzá, hogy kiadják magukból a feszkót, nemtetszést a kormánnyal, világgal szemben. A politikusok egyre gazdagabbak, míg a pórnép szegényebb. Szemmel látható és túlbugyog a harag egyes embereknél.
ápr. 3. 18:18
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

Kedves(nek éppen nem mondható) "Politikkerek"!

Akármennyire fortyog bennetek a düh. Akár joggal, akár jogtalanul, akár jól látjátok a dolgokat, akár a világ minden bűnét csúsztatva bele látjátok az aktuális politikába/politikusokba, be lehet fejezni azt, hogy minden témából politikát csináltok, és békén lehet hagyni azokat, akiket ez rohadtul de nem érdekel, főleg ismeretlenül az utcán.

Nem azért, mert nem érdekel minket a politika, vagy nem azért mert bármivel is elégedettek lennénk, hanem mert más témánk is van, és nem csak ez éltet minket, és egyszerűen nincs jogotok ránk erőltetni a politika témátokat, pláne másból kihozva.

Azt meg végképp be lehet fejezni, hogy ha nem akarunk politikáról beszélni, akkor rögtön elkezdtek nyivákolni, hogy biztos kormánypártiak vagyunk.

Nem vagyunk rátok kíváncsiak! Nyeljétek le az egótokat, és fogjátok ezt fel!

Ha ennyire okosak vagytok, menjetek politikusnak!

Ha éppen szóba hozom azt, hogy mondjuk akkumulátort cseréltem az autómban, de hamar lemerült, én nem az akkumulátor gyárról akarok témázni, onnan átvíve a témát az aktuálpolitikába.

ápr. 3. 19:54
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű dolog, mert sajnos bármennyire is igyekszik az ember kerülni a politikát, az lépten nyomon szembejön. Én például túrázni szeretek, de még ott is az jön szembe, hogy a kormányunknak hála természetvédelmi területeken irtják az erdőket minden hegységünkben.
ápr. 3. 20:38
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ez általában inkább a baloldali érzelműek szokása"

Ez egyáltalán nem politikai oldaltól függ. Egyik oldalról konkrétan államosított gyűlöletpropagandánk van...

"Máskülönben kit érdekelne hogy félrelépett, válik? Más is csinál ilyet."

Nyilván más is csinál ilyet, csak nem mindenki épít állami propagandát a a kamu családbarátságra. Ilyen esetben azért érthető, hogy az emberek felháborodnak a bort iszik, de vizet prédikál helyzeten.

ápr. 3. 20:44
 18/25 anonim ***** válasza:
90%

"Ez általában inkább a baloldali érzelműek szokása, hogy ha valami nem tetszik egy baloldali előadóban (akár a humora, akár a hanglejtése, akár a művészete), az valójában azért van, mert akinek nem tetszik, az "fideszes"."

Nekem konkrétan fideszes ismerőseim tettek olyan bicskanyitogató megjegyzéseket, hogy "Nem is értjük mit keresel itt?" amikor egy Trianonhoz köthető megemlékezésen, vagy hazafinak mondható előadó koncertjén jelen voltam. Hiszen én baloldali vagyok, akkor én már nem is lehetek hazaszerető, hazáját szerető ember... Vicc.

Kifejtettem nekik, hogy attól, hogy a Fidesz ELLEN szavaztam, még nem leszek hazaáruló, hazáját nem szerető ember.

ápr. 3. 20:49
 19/25 anonim ***** válasza:
48%

Én nem azt mondom, hogy a jobb oldali érzelműek között nem fordul elő ez a törzsi gondolkodás, de a baloldali érzelműeknél ez sokkal gyakoribb. A kommunizmusban (ami szintén egy baloldali eszme) volt egy ilyen "Aki nem velünk, az ellenünk", ami ennek a leszármazottsága.

"Nyilván más is csinál ilyet, csak nem mindenki épít állami propagandát a a kamu családbarátságra. Ilyen esetben azért érthető, hogy az emberek felháborodnak a bort iszik, de vizet prédikál helyzeten."

De ha ez nem párt tag vagy politikus, hanem híresség, akkor is. Azért baj hogy félrelépett, mert mi a politikai irányultsága, nem az, amit tett.

ápr. 3. 21:13
 20/25 anonim ***** válasza:

"de a baloldali érzelműeknél ez sokkal gyakoribb"

Aha... Állami propaganda meg békenemet után ez nem teljesen így van... :D

ápr. 3. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!