Mas is igenyli azt hogy valaki megkerdezze tole hogy van vagy milyen volt a napja?
Kérdező, jól látod a dolgokat és igen, sajnos egyre több az önző ember, aki csak magával foglalkozik és nem érdekli a másik ember létezése sem.
Hidd el, ez a normális, hogy embertársunk iránt érdeklődünk, szeretjük a másikat, hiszen társas lények vagyunk. Elélünk egymás mellett úgy, hogy azt se tudjuk a másikról, kicsoda egyáltalán. Ez szörnyű! Az, hogy sok a lelki nyomorék sőt, most már egyre több, nem jelenti azt, hogy ez az igényed neked nem normális, mert pont hogy ez az alap.
Amerikában voltam többször, ott mégha udvariasságból is kérdik, néha elindul egy kisebb beszélgetés, nyitottak az emberek és többsége kedves. Hidd el, egész más, mikor ilyen közegben van ember. Kint él sógornőm már 25 éve, és mikor itt volt a esküvőnkön, mindenki csak róla beszélt, milyen nagyszerű ember, mert kirítt a tömegből ezzel a pozitív hozzáállásával. Jó lenne, ha itthon is ilyenek lennének az emberek, mint régebben.
Apropó, milyen volt a napod? :) Remélem csodás!
Én akkor igénylem, ha a másik ténylegesen, őszintén érdeklődik felőle(m), bárminemű hátsószándék nélkül, és kész arra is, hogy meghallgassa a válaszom, meg beszélgessünk is róla.
Sajnos, sokszor jártam úgy, hogy csak amolyan üres felvezetőkérdés volt a másik részéről, hogy a saját dolgairól beszélhessen és panaszkodhasson, a válaszom meg teljesen figyelmen kívül hagyhassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!