Miért van az, hogy ha megkérdezzük az embereket, hogy az anyagi vagy a nem anyagi tényezők fontosabbak a jutalmazásban, akkor a legtöbben a nem anyagit választják, de, ha sorba kell állítani az egyes tényezőket akkor az anyagiak kerülnek előre?
Figyelt kérdés
Munkahelyi jutalmazásra értem.2023. dec. 14. 13:28
1/7 anonim válasza:
Mert egy anonim felmérésben mernek őszintébbek lenni, mint szemtől szemben. Nincs ebben semmi meglepő, erősek a kommunista besúgó társadalom maradványai
2/7 A kérdező kommentje:
De mindkéz kérdést anonim módon válaszolták meg, és úgy jött ki ez az "ellentmondás".
2023. dec. 14. 14:26
3/7 anonim válasza:
Szerintem akkor is ez az indok. Csak kicsit átfogalmazva, azt gondolják, hogy ezt kell válaszolniuk.
Egyébként mélyebb elemzést kell csinálni az adatokból, ha komolyabban érdekel
4/7 anonim válasza:
A két felmérésben különböző embereket kérdeztél. Lehet hogy az egyik csoportnak az anyagiak fontosak míg a másiknak meg a körülmények az elsődlegesek.
5/7 A kérdező kommentje:
Honnan veszed hogy különbözőeket kérdeztem?
Ugyanazokat kérdeztem.
2023. dec. 14. 14:55
6/7 anonim válasza:
1. Mert van egy pont, amit el kell érni az anyagiakban ahhoz, hogy számítson más is. Amíg nem tudom kifizetni a lakbért, a számláimat, addig hiába dicsér engem a munkáltató. Sőt, addig az sem érdekel, hogy mondjuk 6 óra munkával arányaival többet keresek, mint 8 órással, mert szükségem van a pénzre.
2. Miket kell sorba állítani? Nyilván a gyümölcsnap meg a csocsóasztal pont a legvégére kerül nálam, mert azokat leszarom. De ha mondjuk otthonról végezhető a munka, azt tudom értékelni.
7/7 anonim válasza:
Hosszabb távon fontosabb lehet az elismerés, a háttér, a fejlődési lehetőségek. Rövid távon viszont az anyagiaknak szoktak jobban örülni az emberek általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!