Mit gondoltok arról a nézetről, hogy a jóság a gyengeséggel egyenlő?
Friedriech Nietzsche úgy gondolkodott, hogy a jó a gyengeséggel egyenlő:
Kb. 3:30-tól nézzétek.
A másik: tegnap tettem fel pár kérdést Bereczkei Tamás: Machiavellizmus - a megtévesztés művészete című könyvel kapcsolatban (ezt olvasom most)
Ebben az van, hogy a machiavellisták azokat az emberket igyekszenek kihasználni, akik hajlamosak az együttműködésre, és törődnek másokkal, ezeket ugyanis baleknak tekintik.
Végül egy személyes tapasztalat: egy régi kolléganőm szerint nem jó túl jó szívűnek lenni, mert akkor kihasználnak.
Mit gondoltok?
A könyv pontos címe:
Bereczkei Tamás: Machiavellizmus - a megtévesztés pszichológiája.
Bocsi, az előbb elírtam
Akkor miért nézik őket baleknak?
Miért nem a kötekedős, nagyszájú, menőzős, motoros hulligánokat nézik gyengének, hülyének?
Lehet, hogy így van.
Ettől függetlenül a jó lelkű férfiak általában társkeresőznek, és örülnek, ha véletlenül összejön nekik egy randi.
A motoros rosszfiúk meg jó csajokkal vannak együtt, és nincsenek problémáik az ismerkedéssel.
Mi a baj egyébként a motorozással, ha normális keretek között zajlik? Nem vagy te jó lelkű ilyen előítéletekkel.
#7 szerintem Jákob Zoli is egy jólelkű férfi és nem hiszem, hogy problémája lenne a nőzéssel :D
És ja a motorozás nem egyenlő a rosszfiúsággal…csomó rendes motoros srácot ismerek.
Közepes embernek tartom magam. Nem vagyok egy gazember, de az a kenyérre kenhető cuki ember sem (bár sokáig olyan voltam), egyik sem az én utam.
A motorozással nincs probléma, de itt nem is önmagában arról beszéltem, hanem motoros hulligánokat hoztam példának. Hogy őket nem nézik a machiavellisták baleknak. A másikokkal törődő embereket azonban igen (nem én mondom, hanem Bereczkei professzor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!