Mi az oka, hogy a sorozatok lassan népszerűbbek mint a filmek?
Jóval több időd van egy történetet elmesélni egy sorozatban. Plusz van egy várakozási tényező is, hiszen várod hogy jöjjön a következő rész.
Míg filmek többsége nem folytatott dolog, nincs mire várakoznod.
Több karakter van, akiket meg tud szeretni a néző, és/vagy azonosulni tud velük, látványosabb karakterfejlődés is történhet, jobban a nézők szívéhez nőnek a szereplők, több idővel gazdálkodnak egy sorozat esetén, kidolgozottabb eseményszálak futnak. Míg egy filmnél azért korlátozottabb a játékidő, sokszor megesik, hogy 2 rész nem készül valamiből, legyen ennek bármilyen oka is, de gyakori, hogy annyira nem akarják nyújtani a történetet, 1 részbe meg csak nagyon zanzásítva tudják megvalósítani. Szóval a minőség rovására is mehet.
Sorozatnál meg lehetőség van mindenből többet megmutatni.
Hosszabb időre köt le, részletesebb, jobban megismerhetjük a karaktereket, összetettebb lehet a cselekmèny stb.
Én már gyerekkoromban is sokkal jobban szerettem a sorozatokat a filmeknèl. Most már főleg, hogy nem kell tvhez, műsorrendhez igazodni, tudom interneten, reklámszünetek nélkül nézni- most már 12 éve. Ezért nincs is tévé itthon azóta. Felesleges.
Filmeket nagyon ritkán nézek, talán évente 2-3 az ami érdekel. De olyan is volt már, hogy csak egyet néztünk a férjemmel, ami az aktuális évfordulós mozi volt , amit minden évben megtartunk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!