Valóban nem tekinthető nőnek, aki nem tud gyeret szülni?
Van egy kolléganő akivel nem igazán találtam meg a közös hangot. Hovatovább az első perctől kezdve unszimpatikus vagyok neki, olyan szinten, hogy mindig tesz rám valami burkolt rosszindulatú megjegyzést.
A minap behozott egy fotót hogy a lánya megszült és a másik lányának is útban van a baba. Többen gratuláltak neki az unokához, amikor fennhangon megjegyezte, hogy szerinte ez a természetes egy nőnek, hogy feleség és anya legyen. Szerinte az olyat nem is szabad nőnek tekinteni, aki nem szül legalább egy gyereket a férjének. Miközben ezeket mondta, észrevettem, hogy gúnyosan végigmér engem.
Inkább nem mondtam semmit, mivel kötetlen a munkaidőm inkább hazajöttem. Nem érzem azt, hogy attól mert nem tudtam gyereket szülni nem lennék nő. Sajnos megvolt rá az ok, hogy nem jött össze a gyerek.
Sajnálom, hogy ezeken kellett keresztülmenned. De nem értem, hogy miért kellett hazamenned a munkából azért, mert szerinted a kolléganő végigmért, és mondott valamit, amit magadra vettél. 48 évesen az ember már érettebben kezel egy ilyen helyzetet. Meg lehet kérdezni, hogy ezt rám értetted? Egyébként valöszínűleg meglepődött volna, mert eszébe se jutottál, mikor mondta. Ha meg igen, akkor pár mondatban átbeszélitek.
Ha igazi a kérdés.
Azt írod, hogy nyugdíjba megy, addig kibírod valahogy. Utána? Ha 1-2 éven belül jön egy betyár munkatárs aki ugyanilyen megjegyzéseket tesz vagy más miatt nem tetszik a modora?
A munkahelyről meg nem lépünk le csak úgy. Alapból el se engedhetnének kíséret nélkül, ha rosszullétre hivatkozol, a vészhelyzeti kontaktodat kéne, hogy hívják, hogy jöjjön érted, más eset meg tényleg SOS kell, hogy legyen. Az, hogy mondott valamit egy munkatársad aminél név szerint nem is említett pedig nem vészhelyzet.
Szerintem egy nő teljes értékű nőnek számít attól, hogy nem tudott szülni.
Ennek sok oka lehet, pl egészségügyi is, amiről nem tehet.
Én pl most 50 plusszosan olyan hölgyekkel ismerkedek, akinek nincs gyereke.
Mert ha nincs gyereke, akkor unoka sincs.
Utálom azt, amikor minden a kis unokáról szól.
Vigyük a strandra, vigyük fagyizni, játszótérre, állatkertbe, stb.
A fenének sem hiányzik.
Nekem sincs, nemis lesz, mert mindkét gyerekem a saját nemét szereti, úgyhogy ez van.
Ezt dobta a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!