Akik transzneműek hogy mennek hivatalos ügyeket intézni?
Hiába műttetik át magukat, a személyes okmányokon még az eredeti nevük, nemük, kinézetük szerepel.
Akkor ők milyen nevet írnak egy papírra?
Hogy intéznek el bármit?
De, megváltoztatható.
Akvi tv: 49. § * (1) * Magyar állampolgár kérelmére a születési családi, illetve utónevének megváltoztatását az anyakönyvi szerv engedélyezheti.
Nézd meg a Tobi színeit, ott eredeti felvételen látod (valóban ott, akkor, a felvételen tudra meg), amikor megjön az engedély.
#14: Ja igen. Én is így gondoltam ahogy írod. Tehát férfiként nem választhatsz magadnak női nevet.
Normál esetben persze, hogy megváltoztatható a név.
A hivatalos nevedet kell használni. Én is így teszek. Általában az ügyintézők legrosszabb esetben személyit kérnek, hogy tényleg te vagy az de mivel szinte minden hivatalos ügyintézéshez szükséges így nem oszt nem szoroz csak 1 kérdéssel előbb kérik a személyit.
ELVILEG van egy kiskapu, jogásszal vagy ügyvéddel lehet csináltatni egy mondhatni igazolást. Egy hivatalos papír ami igazolja, hogy "Alexandra" hivatalos neve "József" és így írhatod azt, hogy Alexandra a papírokra pl online rendelés, foglalás stb. És akkor a választott név hozzá van kötve a hivatalos nevedhez ami pedig a személyihez. De ennek nem néztem utána részletesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!