Szerintetek miért van ez hogy engem magáz az asszisztensnő, a nagyanyámékat meg tegezi?
Figyelt kérdés
Nagyszüleim 65 évesek őket tegezi az asszisztensnő; ''Szia Laci, Szia Edit, míg nekem mint 24 évesnek azt mondja: Jónapot Kívánok Zsolti"" viszont látásra, Zsolti"... Érdekes.2024. márc. 21. 17:41
1/5 anonim válasza:
Nem akarja, hogy véletlenül is túlgondoja mindenki a szitut.
2/5 anonim válasza:
Vagy a régi illem szerint az idősebb felajánlja a tegezést a fiatalabbnak. Lehet, hogy a nagyszüleid egyszer azt mondták jajj Marika ne nénizz/bácsizz engem, szólits csak Editnek/Lacinak és nyugodtan tegezz.
Egyébként te is felajánlhatod, hogy tegezzen, őt viszont addig magáznod kell amíg nem viszonozza.
3/5 A kérdező kommentje:
Én magázok is mindenkit aki nálam idősebb ezzel semmi baj nincs így van rendjén! De az engem zavar hogy egy 60 éves szemely magáz engem hisz fiatal vagyok!
2024. márc. 21. 18:51
4/5 anonim válasza:
Ez a tisztelet jele. Ha még gyerek lennél, tegeznélek a Marika helyében.
De egy fiatal felnőttet egyoldalúan tegezni tiszteletlenség. Ezt hívják csendőrpertunak. Amolyan fitogtatom a hatalmam dolog.
Majd ha Marikát zavarja, felajánlja, hogy tegeződjetek. Ahogy én is tettem a fiaim barátaival.
Ha meg nem, akkor az a hivatalos helyzet miatt van, mivel mégse annyira közeli a kapcsolatotok.
5/5 anonim válasza:
De ha téged zavar, akkor mondd neki, hogy Marika néni kérem tegezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!