Igénytelen embernek számít, ha izzadt, lábszaga lesz pl
munka után, még akkor is ha tesz érte valamit? előfordul
veletek is?
11/21 anonim válasza:
Szerintem normális hogy egy átdolgozott nap után büdös a lábad. Kb minden férfinak az, szerintem annak is, aki nem vallja be. Én 8 órát dolgoztam árufeltöltőként, és nagyon hajlamos vagyok fokozott lábizzadásra amúgy is. Mindegy volt, milyen sprét fújtam a cipőmbe, büdös volt az nap végére, keményen, kb mindig. :D Ezzel nincs is nagy gond, ha elmész lábat mosni, és megszűnik, a gond inkább ott kezdődik, ha valakinek ezután is 10 perc múlva megint büdös a lába. Itt már valamit kezelni kell, vagy a cipőt, vagy a lábadat. Ha intenzív lábszagod van 10 perc cipőviselés után, akkor meg a cipőt kell kifertőtleníteni, az biztos. Nekem majdnem mindig elképesztő büdös lábszagom volt a cipőmtől, amikor nap végén hazaértem.Ha nagyon szenvedsz tőle, de szerintem ez önmagában nem kóros, akkor esetleg hansaplast lábsprét fújhatsz rá, az legalább 1-2 napra mérsékli. ... (egy fiú, akinek sokszor büdös a lába) 37f
2024. márc. 20. 15:56
12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm 11#, jár a zöld...
A penetráns lábszag sokszor betegség jele. Pl. lábgombásodás is tud ilyet okozni. Valamint érdemes bőrcipőt viselni (természetesen nem mindig, mert van, hogy sportcipőt hord az ember, vagy téli csizmát, utóbbiból nagyon drága a bőr). Érdemes nem túl meleg cipőket hordani (mínuszban azért nem). A lényeg, hogy ne izzadjon a láb. Lehet venni teafaolajos lábfürdőt, spréket fújni a lábra-cipőre. Nyáron jobb, ha szandált visel az ember. Ami még jó: lehet antibakteriális kézkrémmel kenegetni a lábat.
Amúgy alapból nem számít igénytelennek az, akinek izzad és büdösödik a lába. Általában orvosi oka van. A büdös cipőket amúgy ha lehet, jobb kidobni, mert egy idő után nem szagtalaníthatóak semmivel (saját tapasztalat). Esetleg hideg időben még jók. Pl. nekem egy csizmámba (műbőr, bélelt) tavaly télen folyton beleizzadt a lábam és jött belőle a lábszag. Már ki akartam dobni, de most télen volt néhány hidegebb hét és akkor viselve nem volt büdös. Az oka az volt, hogy nem izzadt bele a lábam és ezért nem büdösödött. De rájöttem, fagypont felett nem szabad felvenni.
2024. márc. 21. 01:47
14/21 A kérdező kommentje:
13# Jár a köszönet és a zöld is..
Szerintem ez teljesen természetes. Nem értem, minek kéne kencéket, sprayket használni ellene a mindennapokban. Hazaérsz, lezuhanyzol, problem solved.
Esetleg lehetnek speciális esetek, hogy munka után egyből edzeni mész, ahol zokniban szokás tornázni, vagy fizikoterápiára, vagy nem tudom, de azért egy átlagos napon nem tudom, miért kellene ebből ügyet csinálni.
2024. márc. 23. 11:04
15-ös: Van, hogy szivárog a cipőből, csizmából menet közben. Olyan látszatot kelt, mintha nem tisztálkodnál. Egyre több hely van, ahol elvárják, hogy vedd le az utcai cipőd és vegyél át váltócipőt, papucsot, pl. vendégségben, bizonyos munkahelyeken. Ilyenkor kínos lehet levenni, mert előjön a lábszag. Én írtam a 13-as választ. Volt olyan, hogy a meleg téli csizmába úgy izzadt bele a lábam, hogy felvétel előtt zuhanyoztam, dezodort, kölnit is feltettem , tiszta ruhába öltöztem, előzetesen a cipőbe sprét is fújtam, de ahogy beleizzadt a lábam, félóra múlva már lábszag lengett körül. Szivárgott a csizmából, olyan látszata volt, mintha hetek óta nem mostam volna lábat.
2024. márc. 23. 13:24
Szerintem nem érdemes többször kiemelned ezt a kérdést. Főleg átfogalmazva újra kiírnod.
2024. márc. 23. 19:16
16: Hát jó, akinek olyan durva lábszaga van, hogy még a cipőn is átüt, és lábszag lengi körül az illetőt, az nyilván használjon valami kencét rá, de azért én ezt is inkább a "speciális eset" kategóriába sorolnám.
2024. márc. 23. 20:00
Szerintem ez már egészségügyi probléma kategória.
2024. márc. 23. 20:02
Nekem is izzadós a lábam,egy kis hintőport szoktam a zoknimba nyomni és akkor száraz marad a lábam.
2024. ápr. 5. 23:17
Kapcsolódó kérdések: