Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Történt már veletek olyan,...

Történt már veletek olyan, hogy nagyon bunkó volt veletek egy orvos? Hogyan kezeltétek a helyzetet?

Figyelt kérdés

Velem éppen ma. Egy nagyon lekezelő, bunkó és nyers szakorvoshoz kerültem. Alapból is extra érzékeny nő vagyok (sajnos) így természetesen miután kijöttem tőle, el is törött a mécses. Még az asszisztense is kijött utánam, érzékelte, hogy kiborultam, kijött és megnyugtatott. Szégyelltem is magam, hogy elsírtam magam, utálom hogy ilyen vagyok, de ez most mindegy is.

Én egy huszonéves nő vagyok, az orvos meg egy kb 60as férfi volt

Nagyon bunkón beszélt velem az orvos, már az elején olyanokkal kezdte, hogy minek jöttem én ide, siessek már, üljek már le, mondja már mibaja van stb...

Aztán végig tiszteletlenül beszélt velem, annak ellenére, hogy én az elejétől a végéig kedves és udvarias voltam (nem is tudok másmilyen lenni, mindenkivel tisztelettel beszélek, pedig néha örülnék neki ha kicsit meg tudnám védeni magam)

Veletek történt már hasonló? Hogyan kezeltétek a helyzetet?

márc. 13. 21:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
16%

Olvasva a kérdező sztoriját, nem lepődnék meg, ha látezne már egy olyan fogalom, hogy: nő-szindróma

Vagyis a média, internet már olyan szintű előnyöket, hisztit rendezek a nők előjogainak, hogy még azokon is letöltik ezt a dühöt, aki nem érdemelné meg. Pl a kérdező.

Az egész net tele van a nők hisztijeivel, lásd "tehetsz róla, ellene" csoport, hogy ővelük hogy bántak az orvosnál.

hiszti-hiszti-hiszti.

Nem kapták meg a királynőknek járó előjogokat, és bevágják a durcit.

Na nekem is már nagyon tele a búrám a sok feministával, extra igazságérzetűvel.

márc. 14. 06:55
 22/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

"Sokszor azt igazság közlése bunkóságnak és lekezelőnek tűnik de egyáltalán nem annak szánják az orvosok. Elképzelhető hogy a kérdező az orvosnak aznap a huszadik páciense volt. Az orvos őszintén válaszolt és a kérdező másképp reagálta le mint ahogy történt."

Ne haragudj, de itt nem erről volt szó. Mint mondtam, már bunkón kezdte, amint beléptem az ajtón.

Az hogy "na mondja már mi baja, minek jött ide" az nem azért fájó mert őszinte, hanem mert tahó.

Akár úgyis kezdhette volna, hogy "jó napot, mi a panasza?"

Nem megerőltetőbb mint a másik, verzió.

márc. 14. 08:41
 23/34 A kérdező kommentje:
De ez csak egy példa, ő végig így beszélt velem. Igazából én kérdéseket nem is tettem fel, alig vártam, hogy szabaduljak.
márc. 14. 08:42
 24/34 anonim ***** válasza:
75%
Ja! Nekem az tetszik, amikor egy fehér köpenybe bújt bálna azt hajtogatja a betegének, hogy "Le kellene fogyni!"... :DDDDDDD
márc. 14. 08:57
 25/34 anonim ***** válasza:
52%

Sajnálom, hogy ilyen történt veled, kérdező. Elcsépelt mondat, tudom, de ez az orvost minősíti, nem téged. Megértem, hogy rossz helyzetben vannak ők is, de akkor sem a betegeken, akiknek szintén van egy rakat bajuk, kéne ezt levezetni.

Velem 2x volt ilyen, az első alkalomra, szerencsére, már csak nyomokban emlékszem. A háziorvosomat helyettesítő nő volt bunkó, mindenre volt egy epés megjegyzése, és nem tetszett neki, hogy ő kellett, hogy csinálja a jogsi miatti kötelező orvosi vizsgálatot. Akkor voltam 17, szerencsére akkor láttam őt először és utoljára.

A másik egész friss, de annak sírás lett a vége, a részemről. Ő is akkor látott engem először, így nem tudhatta, hogy 4. osztályos korom óta magas és vékony vagyok, nem diétázom, nem csinálok semmit olyant, szimplán ilyen alkatom van. Ő pedig belém állt, hogy "hogy nézek már ki, olyan vagyok, mint egy ropi, mire jó ez nekem? Borzasztó rám nézni, kezdjek már magammal valamit!" Mindezt a kórház egyik legforgalmasabb szárnyában, nyitott ajtó mellett. És, hogy rosszabb legyen az egész, az asszisztense, aki ránézésre korombeli lehetett (20-25 körüli), csak adta alá a lovat.

Régen éreztem magam annyira megalázottnak, és hazafelé sikerült produkálnom egy pánikrohamra hajazó dolgot. Otthon pedig történt egy kiadós sírás is. Elég sokáig tartott, mire utána tükörbe tudtam nézni, anélkül, hogy eszembe ne jutottak volna a szavai.

Slusszpoén: a BMI-m a normál kategóriában volt akkor is.

Végül hetekkel később derült ki, hogy bulimiában halt meg egy korombeli lány, doki meg attól tartott, hogy nálam is ilyesmi játszódik le... gondolom.

márc. 14. 11:22
 26/34 anonim ***** válasza:
49%
Az én szakorvos apámmal is sokszor voltak kirívóan bunkók. Sok fiatal is az. Általában meg szoktam jegyezni, hogy vegyen vissza megából (valamilyen udvarias formában), de sokszor elengedem a dolgot. Bunkók a társadalom többi rétegében is szép számmal vannak, nem húzhatom fel magam mindenkin.
márc. 14. 11:53
 27/34 anonim ***** válasza:
63%

Volt, igen. Nődokihoz mentem, az éves szűrésre. Doki (kb. velem egyidős pasi) mondja, hogy "na, akkor essen ki a bugyijából".

Én pedig megkérdeztem tőle lazán, hogy "doktor úr, tud normálisan is beszélni, vagy jöjjek vissza máskor?"

Egyből lejjebb vette, korrekt volt és udvarias.

N/40

márc. 14. 11:54
 28/34 anonim ***** válasza:
94%

Sehogy

Soha többe nem mentem vissza

Undorodom a bunkó gyökerektől pláne ha orvos az

márc. 14. 17:00
 29/34 anonim ***** válasza:
21%
27. Ez a doki nem bunkó volt, csak neked nincs semmi humorérzéked.
márc. 14. 18:17
 30/34 anonim ***** válasza:
47%

Ha bemész zárás előtt egy perccel "csak nézelődni" egy boltba,aznap a 250.birkaként és az eladó őszintén közli veled, hogy kívül tágasabb, akkor eszedbe ne jusson sértődötten hüppögni, hiszen csak őszinte volt és az igazat mondta, mikor a búsba küldött.

márc. 14. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!