Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vajon a gyk-n adott válaszok...

Vajon a gyk-n adott válaszok mennyire tükrözik egy átlagos magyar gondolkozását?

Figyelt kérdés

márc. 8. 16:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Németországban villanyszerelőként, 10 órás munkaidő (2 szünet volt, úgy voltunk ott 10 óra 45 percet naponta).

Meg szombaton is volt munka az talán 7 órás volt.

Ezért is hagytam ott. Jól fizetett, csak este már nem nagyon lehetett pékárút vagy valamit is kapni a boltokban, reggel még zárva volt minden mikor mentünk. Vasárnap meg zárva volt az összes bolt. Mellette a szállás minősége is siralmas volt. De volt ott olyan aki ott volt már évek óta és ez sok magyar emberre értendő.

Így tényleg el tudom azt is képzelni, hogy sokan úgy írják a milliós fizetéseket, hogy nem itthon dolgoznak.

Tényleg hihetetlen, de külföldön vannak ilyen bérek és ami még brutálisabb, hogy a bolti árak is ugyan ott vannak mint nálunk. (Csak kicsit kellemetlen amikor holt időben kell termékekre vadászni, mert mivel ilyen alja gyári melós vagy ezért naponta kell menned dolgozni és a munkahely környékén sincs bolt)

márc. 8. 17:46
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Jó tudni.
márc. 8. 18:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Vannak azért olyan témák, amiben a GYK nagyon más. Pl. a gyerekvállalás; itt valamiért nagyon sok a gyerekellenes válaszoló, akik sose akarnak gyereket, mert az maga az öngyilkosság. Vagy pl. itt mindenki szerint hülyeség a Facebook, Instagram, stb., ő már évek óta törölte a regisztrációját, etc., közben az életben meg kb. minden ismerősöm használ valamilyen közösségi oldalt. Több hirtelen nem jut eszembe, pedig van még.
márc. 8. 20:34
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen a gyerekellenesség feltűnt.
márc. 8. 20:40
 15/21 anonim ***** válasza:

A való életben nem ilyen negatívak az emberek. Legalábbis, akikkel eddig dolgom volt. Talán előben leplezik, vagy itt túlozzák el. Talán csak itt adják ki magukból. De tény, hogy itt sokkal tragikusabbak.

Élőben is hallok másokat panaszkodni (a problémák ugyan azok), élőben is látok irigységet, de mégis más. Ott nem csak a negatív érzelmek vannak, hanem mögötte az ember is. Előben látok reményt. Ha élőben szar valami, legalább ott vagytok egymásnak. De itt nincs semmi, csak a negatív gondolat továbbítódik. Ha élőben aggódok valami miatt és elmondom, tanácsot kapok. Ha ide kiírom az összes válasz azt érezteti velem, hogy minden reménytelen és csak rosszabb lesz. Ha élőben mesélem az élményeim, a vágyaim, pozitív reakciót kapok. Ha itt mesélem, irigység és kiégett válaszok tomtelege jön. Erre az oldal logikajaval az lenne a válasz, hogy mindenki színlel. De inkább az az igazság, hogy az anonimitás és a fizikai jelenlét hiánya a rosszabbik oldalunkat hozza ki.

Hiába ugyan azok a gondolatok, rengeteget számít hogy ezekhez hogyan viszonyulunk érzelmileg, és mások hogyan viszonyulnak. Élőben egy fokkal egészségesebben, mint itt.

Ha már így szóba jött a fizetés téma, ez a mindenki kamu, aki jól keres is az oldal hülyesége. Egyrészt mint írták, sokan dolgoznak külföldön. Senki nem tudja, ki honnan ír. Másrészt itt is lehet ennyit keresni. Tudom, mert ismerek ilyen embert. Akkor ő nem létezik, ő kamu? Igen, sokan kamuznak, de mindenhol vannak emberek, akik jól élnek, és a nagy számok törvénye alapján ide is jut ilyen ember. És azért az 1 milliós fizetésből még nem lesz az ember milliárdos. Nem ők az igazi gazdagok. Nincs értelme azt mondani, hogy ez nem lehetséges, hogy ez mind kamu. Jobbanak érezzük a sajat helyzetünket, ha azt hazudjuk magunknak, hogy nem lehetséges? Hogy úgyis kamu? (Igen, van, aki tényleg kamu.) Nem látok erre jobb magyarázott. Egyébként nincs nagy titka, maszekban dolgozik, építőiparban. (Más területekhez nem értek, de nem hinném, hogy egy magánorvos számára ne lenne ugyan így lehetséges.) Ha valakit érdekel én írok még erről privatban, hátha valakinek segít. De tényleg csak ennyi. Igaz nem nulláról indult. Vannak igazi gazdagok is az iparban, de ők nem tudom hogy csinálták. Persze nyugaton még jobban keresne, de nem ez volt a kérdés. Távmunkában is lehet dolgozni külföldre pl. Sok lehetőség van, küzdeni kell, nem másokat lekamuzni. Nem minden cél reális (sok itt a mindent vagy semmit), de szinte kizárt, hogyha az ember küzd, semmit se javuljon a helyzete. (Akár, ha ez külföldi munkát jelent, nem számít.) És ez az, amit az oldal nem ért meg. Lelki gondod van: reménytelen. Anyagi gondod van: reménytelen.

Elég hosszú misét írtam, és talán senki se ért majd egyet. De én ezt látom.

márc. 8. 21:18
 16/21 A kérdező kommentje:
Én kifejezetten örülök, hogy vetted a fáradtságot és megosztottad a véleményedet.
márc. 8. 21:36
 17/21 anonim ***** válasza:
Többnyire igen, jelentősen. 60-65%.
márc. 8. 23:15
 18/21 anonim ***** válasza:

1. sokan túlzásba esnek

2. sokan trollok

3. sokan itt élik ki a frusztrációikat

4. sokan csak unalomból idejönnek a népet hergelni

5. De vannak valós válaszok, normális hangnemben, olyanokat amiket el is lehet fogadni. Szóval ahogy kretének úgy normális emberek is vannak itt.

És akárhogy is nézzük, akik itt válaszolnak azok nem hinném , hogy MI-k, szóval ezek az emberek mennek el melletted nap mint nap az utcán, üzletekben autóval.....csak itt beszédesebbek... :)

Lehet tegnap te jöttél be utánam a virágüzletbe...ránézésre azt mondtad volna totál normális vagyok...de lehet, hogy egy pszichopata gyilkos.

márc. 9. 08:35
 19/21 A kérdező kommentje:
Bizony. Izgalmas, hogy hány felhasználóval találkozhatunk nap mint nap véletlenül. :)
márc. 9. 11:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha a troll és mesterségesen generált válaszokat (ezalatt nem az AI-t értem) nem nézzük, szerintem a maradék kb. reálisan tükrözi az emberek gondolkozását, gondolatait. Itt amúgyis sokkal bátrabbak sokan, le mernek olyant írni, amit arccal nem biztos, hogy vállalnának. Persze, sok frusztrált van itt, aki itt vezeti le a mindennapos feszkót, de mellettük vannak még teljesen normálisak is, akik tényleg értelmes, érdemi válaszokat írnak.

Bár... ilyenkor mindig eszembe jut az a kérdés, amit még mindig nem találtam meg, pedig válaszom is volt alatta, ahol a "GyK-s párhuzamos világot" taglaltuk. Hogy milyen gondolatok, meglátások, normák vannak, amik az offline világban (társadalmilag) elfogadottak, aztán van mellette a GyK, ahol meg azok ellentettje az általánosan igaz, jó. Erre példa, mikor nők (tehát én magam is) el kell, hogy menjenek egy építkezés, vagy házfelújítás mellett, és nem ússzák meg anélkül, hogy legalább egy munkás ne szóljon oda nekik valamit. Offline egy rakat ember ez ellen a jelenség ellen van, itt pedig sokan mégis azokat az odaszólogatós férfiakat éltetik, és a nőket szidják érte. Voltak még más dolgok is ott, de azokra már nem emlékszem, de tényleg jócskán voltak még ott ilyesmi jelenségek, ami azért elgondolkodtató.

márc. 10. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!