19. Igen, ha megnézed, már oviban, suliban a kezükbe nyomják a virágot meg mikor mit, hogy ezt tessék odaadni xy-nak, mert nőnap van. A munkahely is központilag szokta rendezni és kiosztani az aktuális ajándékot. Szerintem ez eléggé a kötelező kategória. Ha valaki magától ajándékoz, mert szeretne, akkor egészségére, az ő dolga. De más példákat látva simán lenne értelmesebb formája is a nőnapozásnak, sokan azt sem tudják, eredetileg miért is van.
Egyébként valóban nem ünneplem az egyházi ünnepeket de ennek teljesen más oka van és amúgy is más típusú ünnepek, nem egyoldalúan kell ajándékozni egy adott csoportnak, mint pl. nőnapon. Tök más kategória. Amúgy sem kötelező őket tartani, csak a munkaszüneti napok egy része az (de van ünnep amikor ugyanúgy dolgozom). A születésnap magánjellegű, végképp nem kötelező de egyébként az az egyetlen, amit ünneplek.
Nem értem azokat a nőket, akik nem örülnek a kedvességnek, figyelmességnek..
Jobb lenne, ha bunkók lennének a pasik, vagy levegőnek néznének titeket?
A férfiakról ömlik a veríték mindenhonnan, csak hogy megfeleljenek nektek, nőknek..
Én nem várok el nőként ajándékot ezen a napon, de jól esik, ha kapok. Nem értem én se, mi ezzel a baj, egyeseknek tényleg semmi sem jó…Ha letojják, akkor bunkó pasik, el vagyunk nyomva, ha meg ad valaki valamit, akár munkahelyi szinten a férfi vezetőség vagy boltban, étteremben stb, akkor meg minek, biztos csak azért, mert kötelező stb stb. Miért kell ennyire savanyúan látni a világot, minden mögött rosszindulatot látni, beleértve egy szál virágot vagy egy doboz csokit is? Nem lenne kötelező azt se adni, megtehetnék a munkahelyek pl. Ha valakinek fáj, hogy mégis kap, azzal nem tudom, mit lehet kezdeni. Adja vissza akkor, legalább marad annak, aki örülne neki. 😃
Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára és persze nem is azokra gondolok, akik cserébe hajbókolást várnak el, de abban komolyan nem értem, mi a rossz, ha a férfi főnök mondjuk vesz a kolléganőknek egy-egy szelet csokit.
Én ma pl 3 nagy csomaggal kell hogy hazautazzak a tömött tömegközlekedésen, ne haragudj ha nem örülnék +1 törékeny cipelnivalónak amit nem lehet elcsomagolni (virág).
Ha valaki segítene hazarámolni a málháimat, az lenne kedvesség, nem az hogy még több cuccot cipeltet velem 😅
Munkahelyen a főnökömtől, illetve a férfi kollégáimtól. A férjemtől (bár ő tudja, hogy csak a cserepeset szeretem és igyekszik strapabírót venni). Tegnap találkoztam papámmal, így ő is készült cserepes virággal. :D
Alapvetően én sem vagyok híve a nőnapnak, mert vagy egész évben kedvel/szeret/tisztel valaki vagy akkor felesleges ezen az 1 napon muszájból venni...viszont az meg jól esik, hogy lelkesek és gondolnak rám.
27! Én a születésnapomat sem ünneplem. Nyilván a közeli hozzátartozóim nem felejtik el, de velük is megbeszéltem, hogy nincs ajándékozás, mert felesleges. Az anyák napját azért "tartom" mert tudom, hogy anyukámnak fontos és jól esik. Nem vagyok ünneprontó, mert ha valaki meglep valamivel akkor nem megkérdezem flegmán, hogy "ezt mi a francnak kellett?", hanem mosolyogva megköszönöm. :D
De egyébként ugyanezt gondolom a halottak napjáról is és a Valentin napról is. Valakivel vagy törődsz a mindennapokban is és kimutatod a szeretetedet vagy felesleges egy napon kényszerből megjátszani a nagy szeretetet.
#27: Itt az emberek minden ünnep alatt vergődnek, hogy felesleges. Borzasztó lehangoló ez az oldal.
Itt senki nem ünnepel semmit, nem igénylik, hogy bármikor is felköszöntsék őket. Minek a nőnap, minek az anyák napja, minek a karácsony.
Nekem jól esett, hogy kaptam egy-egy szál virágot és volt aki gondolt rám. Nem tudom mit kell ezen is pattogni itt. Tényleg már sokszor megsajnálom én is a férfiakat.
#22: Jogos!
Amit a 8-as válaszomban írtam, azóta pénteken sikeresen megtörtént és örültem a megbeszélt csokik közül az egyiknek, amit a barátommal megbeszéltünk, hogy azt fog adni. :-) Azóta a nagyját már meg is ettem és pénteken a talin ő is kapott belőle.
Hát kérdező, ne szomorkodj, hanem fogadd el, hogy nem minden nő szereti a virágot. Aki nem, az főleg azért nem, mert vágott virág és sajnálja, hogy így hamarabb elpusztul vízberakása ellenére is. Én is ide tartozom, na meg nem lehet mihez kezdeni vele, csak pár napig él és annyi. Félig-meddig pénzkidobás. Talán értetek férfiakért minden nő fogadja el kényszerből, még az is, aki nem szereti és nem kéri? Talán nektek mindegy, hogy kényszerből van-e a virág elfogadása? Mert ha igen, akkor az már régen rossz. Még a művirág is jobb, mert nem pusztul el pár nap alatt, hanem ott marad sokáig dekorációnak. Én a csokinak és a művirágnak örülök ilyenkor. Ha pedig valaki figyelmes akar lenni ezen a napon az adott nővel, akkor azt tegye és/vagy vegye, amit az adott nő szeret, akár ezt előre kéri, akár ha ismered annyira korábbról, hogy tudod róla és nem lősz mellé.
Neked is az előző bekezdést ajánlom 22-es válaszoló.
Aki meg azt hiszi, hogy ezen az egyetlen napon figyelmes vele a másik, a többi napon nem, vagy alig, az el van tévedve, ez nem így van. Én szeretem a kedveskedést, de nem csak ezen a napon és szerencsére nem csak nőnapon kapom meg a barátomtól, hanem ezen kívül máskor is. Én például a bunkókat nem szeretem és nem elvárom ilyenkor a csokit, vagy a művirágot, hanem csupán ha akar adni valamit, akkor ezek közül adhat, nekem ezek közül nagyjából mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!