Emlékeztek még, mire költöttétek anno az első fizetéseteket?
Figyelt kérdés
2024. febr. 24. 20:04
11/22 anonim válasza:
Új hűtő kellett, meg anyám befizetett egy nyaralásra 20 évvel az előző után.
12/22 anonim válasza:
1-2 apróságot vettem, valami sminkcucc, meg két bögre, az egyik eltört, de a másik még megvan :)
13/22 Szolovjov válasza:
Nem emlékszem, mert soha nem költöttem el egy teljes fizetést. Valamennyit félre kell tenni.
14/22 anonim válasza:
Nem emlékszem, valószínűleg cukrot vagy csokit vettem belőle.
15/22 Metionin válasza:
Én ruhákra. Sosem volt zsebpénzem, anyám pedig vagy a piacról hozott legtöbbször 2 számmal nagyobb, neki tetsző ruhákat vagy a családsegítő konténeréből. Amikor volt még pénz ruhára, akkor is ragaszkodott a nekem borzalmasan álló pasztell színű, öreges darabokhoz, szintén a piacról. Szóval 16 évesen, amikor gimis lettem és a gimi városában lehetőségem adódott 4 órában dolgozni menni, az volt az egyik első beruházásom, hogy végre méretben megfelelő ruhát és nekem tetsző cipőt vegyek magamnak. Ezek elsősorban alap dolgok voltak a kínaiból, 2 sötét farmer (anyám nem engedett farmert), 3-4 egyszerű fekete felső, 1 kapucnis pulóver és egy egyszerű fekete tornacsuka. Valamikor később de még abban az évben megvettem azt a fekete felsőt és piros kockás szoknyát, ami a mai napig megvan és hordom is, ezek a legrégebbi ruhadarabjaim, 17 évesek lesznek idén.
17/22 anonim válasza:
Az első fizetésem diákmunkából kaptam, laptopot vettem egy részéből az egyetemre, a többit félretettem.
18/22 anonim válasza:
Több napnyi diákmunkából kaptam valami 24 ezer forintot. Nem költöttem el rögtön az egészet, de emlékszem, hogy többször mentem cukrászdába, ebédelni a munkahely környékén. Addig főleg pizzaszeleten, szalámis kenyéren és hasonlókon éltem, mert az akkori albérletben nem volt főzési lehetőség. Szóval nekem akkor az is egy élmény volt, hogy normális 2 fogásos ebédet ehetek egy menüs helyen, mert addig nem nagyon volt rá pénzem.
Meg elmentem koncertre, színházba, akkor még az is belefért ennyi pénzből.
19/22 anonim válasza:
Az első fizetésem nekem is telefonra ment, vagyis egy része, mert akkor még nem voltak ilyen horror áron. Emlékszem, az akkori egy eleve használtan vett volt, és már nagyon indokolt volt az új vétele.
20/22 anonim válasza:
Ha első konkrét munkahelyi fizetésről van szó, abból laptopot meg karácsonyi ajándékokat.
Ha egyetemi ösztöndíj is játszik, abból fogamzásgátlót, BKV-bérletet és egy pár fülbevalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!