Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell elitélni azt az...

Miért kell elitélni azt az anyát, akiben nem alakulnak ki anyai érzések és nem szereti a gyerekét?

Figyelt kérdés
Hisz ezek olyan ÉRZELMEK, amik ellen nem lehet tenni. Hisz nem lehet kérésre és parancsra szeretni.
2024. febr. 24. 17:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sok ilyen kérdést olvastam szimpla kivancsisagbol, és tényleg azt gondolom, hogy egy anya nem jókedvéből utálja meg az anyaságot /nem tud kötődni a gyerekéhez..
2024. febr. 24. 18:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Tudnék érvelni és ellenérvelni azzal kapcsolatban, hogy minek vállalta, de ez szerintem most mindegy, nem vagyok szülő.

Azt gondolom, hogy akkor van igazán nagy baj, ha ezt a szülő ki is mutatja a gyerekének. Arra nincs kifogás.

2024. febr. 24. 19:11
 13/17 A kérdező kommentje:
12# igen, ezt én is ugyanígy gondolom!
2024. febr. 24. 19:21
 14/17 anonim ***** válasza:
78%
Mert a társadalmunk még mindig ennyire korlátolt. A propaganda dolgozik még mindig
2024. febr. 24. 20:11
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

Mert lehetett volna a gyereknemzés előtt gondolkodni, hogy akarom-e/felvállalom-e?

Kivételt képez itt szerintem az, ha erőszak által lett a gyerek.

2024. febr. 24. 22:12
 16/17 Metionin ***** válasza:
100%

Nem ítélem el, de azt igen, ha a szülő a gyerek életét teszi pokollá, miután rájött, hogy rosszul döntött. Egyébként nem mindig rögtön szülés után jönnek rá, hogy xar van a palacsintában, anyám anno beszopta a rózsaszín maszlagot és élvezte a külön figyelmet, amit kapott amikor kisbabája lett és tök boldog volt az első pár évben, amíg kvázi azt csinálhatott velem, amit akart. A baj ott kezdődött, amikor kezdett megmutatkozni a saját személyiségem, ami teljes ellentéte az övének. Ovis koromban már csak kifelé ment a nagy műmosoly, később már csak eltűrt. Másoknak mondogatta, hogy sokszor fél tőlem, mert teljesen idegen vagyok neki, túl gyors, túl okos, nem tud követni, ijesztő ahogy beszélek, ahogy gondolkodom, nem lett volna szabad ilyen "egyszerű" családba ilyen gyereknek születnie.

Ilyen is van. Tény, hogy a gyerek lutri, nem választhatod meg, hogy milyen legyen és ha személyiségügyileg nem passzoltok, akkor ez van. De személyes sértésnek venni, hogy a gyereked nem a klónod és emiatt folyamatosan cseszegetni és kitölteni rajta minden feszkódat, mert te nem ilyet akartál, már gáz.

2024. febr. 24. 22:21
 17/17 anonim ***** válasza:
3%
Na Metionin megint itt van. xD Bírom hogy beír egy random átalános mondatot, hogy letudja az udvariassági köröket, aztán amikor ez megtörtént, rögtön elmeséli a saját életét. xD
2024. febr. 25. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!