Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mond anyám ekkora...

Miért mond anyám ekkora hülyeségeket amik az ő tudatlanságából alakulnak ki?

Figyelt kérdés

Például. lámpában a villanykörte foglalatra rá van írva, hogy max 100watt.

Anyám szerint nem elhet bele ksiebbet rakni, mert kiég.

Hiába magyarázom el neki, hogy a watt az csak azt jelenti, hogy a hálózati feszültséggel hány amper halad át egy vezetéken.

a foglalat pedig annyit bír el maximálisan.

a villanykörtének van egy bizonyos áramfelvétele, ami ha több, mint amit a foglalat el tud viselni, akkor túlmelegedhet.

Miért égne ki csak azért, mert kevesebb ampert fogyaszt? wtf??

tök mind1 hány ampert kap. kaphat 15-20-at is akár, de akkro is csak 60 wattnak emgfelelő ampert fog felvenni.

Ebben mi a nem érthető?

max 100W.

220 volton egy 100 wattos izzó 0.45 Ampert vesz fel. ha ennél többet vesz fel akkor leterheli a foglalatot és a vezetékeket.

Ezért van feltüntetve, hogy MAXIMUM 100 wattos izzót lehet működtetni, mert ha NAGYOBB akkor túl lesz terhelve a foglalat.

de ha kisebb????

Akkor semmi nem történik.

Az izzó külső behatásra csak túlfeszültségtől ég ki!!!

2020. szept. 26. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

"Miért mond anyám ekkora hülyeségeket amik az ő tudatlanságából alakulnak ki?"

Azért mond anyád hülyeséget, mert tudatlanságából alakult ki.

A kérdésedben rögtön meg is adtad a választ.

De gondolom nem a lexikális tudása alapján tartod jó vagy rossz szülőnek?...legalábbis remélem!

2020. szept. 26. 12:39
 2/10 A kérdező kommentje:

dehogy!!

csak nem értem, hogy miért talál ki magának hülyeségeket, ha 1. nem ért hozzá 2. ilyen még nem történt vele (hogy kiégett volna)

2020. szept. 26. 12:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Ha én megveszem éeltem első autóját, akkor nekiállok f*szságokat gyártani, mint például nem szabad balra tekerni a kormányt, mert akkor kiesik a kerék.

Ez mire jó? Legalább tapasztalatból beszélne.

2020. szept. 26. 12:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Az embernek elvileg be kéne tudni ismerni, ha valamihez nem ért, sőt, azt is,ha valaki más jobban ért valamihez.

Az ostobaság az, ami bosszantó. Ragaszkodni a saját hülyeséghez.

2020. szept. 26. 12:57
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Nezd, amit felvazoltal az nekem is kinai. Mondjuk annyit en is megertek, hogy a maximum ertek feletti ertek okozhat problemat, nem az alatti. Szegeny anyud lehet, hogy mar idos es ilyenkor az embereknek mar kicsit tompabb az agya. Sot, az en anyam is mindenen aggodik, ugyan ilyen fura a gondolkodasa.
2020. szept. 26. 13:04
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Most ezt a kérdést azért írtad ki, mert te baromi okosnak akarsz látszani?
2020. szept. 26. 13:29
 7/10 A kérdező kommentje:

6. pont nem. minden elektronika szakos tudja az osztályból :/

megjegyzem ez általános iskola 6. osztály fizika. Ezzel magadat járatod le.

2020. szept. 26. 13:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Itt te vagy az aki lejáratja magát :/
2020. szept. 26. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Jól mondod kérdező, de fizika csak 7-től van általános iskolában, az elektromosság pedig csak 8.osztályos anyag. Szerintem hagyd rá anyukádra ezeket, nyilván nem egy elektromanoid, viszont biztos jókat főz nektek😄
2020. szept. 26. 16:52
 10/10 A kérdező kommentje:

nekünk 6. ttól volt. és a fény után egyből vettük az elektromosságot.

Csak azért írtam le, hogy aki ezt olvassa értse és lássa, hogy anyám feleslegesen talált ki hülyeséget.

Komolyan nem értem minek. Semmi ilyet nem tapasztalt. mire alapozza? Rosszat álmodott???

Vagy honnan jött?

2020. szept. 26. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!