Miért olyan rosszindulatúak a gyakorikérdések felhasználóinak 80-90%-a mostanában?
Én 2010 óta vagyok viszonylag aktív felhasználó, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, (2016-ban voltam itt utoljára) és most körülbelül 1 hónapja ismét "visszatértem", de amit most tapasztalok itt, az valami elképesztően kiábrándító. A legkisebb helyesírási hibákba belekötnek egyes emberek, ha valaki olyan kérdést tesz fel, amely nem a közízlésnek megfelelő, akkor darabokra szedik.
Ha 25 évesen a szüleidnél laksz, akkor az a baj, ha nem foglalkozol a szüleiddel, akkor meg azért vagy "senki". Ha pedig nem valami családdal, vagy szerelmi dillemával kapcsolatos kérdést teszel fel, akkor meg ott a "használd a google-t" kártya.
Amikor én még "anno" használtam ezt a weboldalt, a fele rosszindulat nem volt meg a felhasználókban. Milyen pálfordulás történt itt 7-8 év alatt?! Felnőttek a régen kedves felhasználók, vagy teljesen kicserélődtek?
Régen kamaszként imádtam minden percét az itt töltött időnek, manapság meg inkább felfordul a gyomrom. Van még esély egy jobb közösségre itt?
Ez nekem is feltűnt. 2014-ben regisztráltam az oldalra, mert az első nagy szerelmem elhagyott. Nagyon gyerekes voltam, mégis egyetlen rosszindulatú kommentet nem kaptam senkitől! Pont ezért maradtam itt akkor, mert sok volt fent a segítő ember.
Na hát azóta az van amit írsz. Akármilyen kérdést kiírok, egy kötekedő ember mindig megjelenik. Múltkor abba kötöttek bele, hogy a gyrost ne így írjam, hanem úgy, hogy gírosz, majd levezette, hogy milyen eredetű szó és honnan származik.Ja volt hogy kioktattak, hogy egy vesszőt nem jó helyre tettem. "Kedvenceim" a folyamatosan visszajáró veszekedő kommentelők egy kérdés alá. Addig hajtják az igazukat, míg nem övék az utolsó szó.
A privátban trágárkodók a semmiért is szuperek. Ételek témakörben kaptam múltkor egy nagyon durva privát üzenetet. Nem is értettem mi volt az oka... A nők egészsége témakörben rendszeresen azt hirdeti néhány ember, hogy senki be járjon szűrésre.
Ha leírod a végzettséged, egyből jönnek, hogy az szar. Miért épp ott tanulsz ahol, az büfészak. Mindenki mindenért le van szólva.
Sokszor úgy érzem, itt már csak elvétve maradt normális ember, aki nem azért van fent, hogy belerúgjon abba, aki segítséget vár. Sajnálom, hogy idáig jutott az oldal.
Kicsit OFF, de nem csak ez az oldal ilyen.
Facebook összes csoportjában ez megy. Talán annyi a különbség, hogy ott jobb a moderálás. Pedig eleve semleges természetjárós, kirándulós csoportokban vagyok, de nagyon hamar el tud szabadulni a pokol.
Illetve az ottani csoportokban is megvannak a hangemberek, akik mindenhol ott vannak. Ha felteszek egy kérdést azonnal rám támadnak, hogy ők már unják ezt a sok kérdést, holott 5 perce léptem be a csoportba és én vagyok a szar, hogy nem tájékozódom.
Ha valaki segítséget kér akkor oda lökik hogy "keress google-n" meg olyan weboldalakat amit nyilván ők már ismernek, de egy kezdő nem.
Vagy bármi kényesebb téma van azonnal kifejtik a gondolataikat, ha kell ha nem. Vannak akiknek már hírnevük van és mindenki úgy reagál, hogy "ja én már régen tiltottam".
"holott 5 perce léptem be a csoportba "
Tehát 5 percet sem voltál hajlandó nézelődni és keresni a csoportban. És akkor még neked állna feljebb? Röhejes.
Nem csak, itt a való életben is egyre több az ilyen ember..
Egyébként nagyon egyszerű. Ez egy lejtmenetben lévő oldal, aminek túl sok értelme nincs már, mert máshol hamarabb kapsz értelmes választ.
Így viszont a frusztrált átlagos képességű emberek jönnek fel vezetni a feszültséget - tisztelet a kivételnek.
Értelmes, kiegyensúlyozott női felhasználót sem láttam mostanában, inkább a tipikus agresszív, átlagos irodista nőket.
Van ugye itt a sztárok, bulvár témakör. Szégyen, nem szégyen, érdekelnek ezek a hírek. (Tudom itt azt is szégyellni kell ha ilyeneket olvas az ember.) Na ott korábban ha kérdeztem ebben a témában, a válaszok többsége: "mit érdekel téged, kit érdekel, az ki, sosem láttam, ne olvass ilyeneket".
Gondoltam olyan emberek vannak ott akiket érdekel a téma. De nem... ott is csak kötekedni vannak sokan. Rég nem írtam oda sem kérdést, sem választ.
Akkor át lehet gondolni, hogy miért nem írnak már az emberek és miért egyre kevesebb a felhasználó. Fogalmam nincs mi a francnért kell mindenkibe belekötni valamiért. Engem ha nem érdekel egy témakör, nem megyek oda (pl a politika vagy autók stb) és nem osztom ott az észt, hogy minek írsz ki kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!