Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan rosszindulatúak a...

Miért olyan rosszindulatúak a gyakorikérdések felhasználóinak 80-90%-a mostanában?

Figyelt kérdés

Én 2010 óta vagyok viszonylag aktív felhasználó, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, (2016-ban voltam itt utoljára) és most körülbelül 1 hónapja ismét "visszatértem", de amit most tapasztalok itt, az valami elképesztően kiábrándító. A legkisebb helyesírási hibákba belekötnek egyes emberek, ha valaki olyan kérdést tesz fel, amely nem a közízlésnek megfelelő, akkor darabokra szedik.

Ha 25 évesen a szüleidnél laksz, akkor az a baj, ha nem foglalkozol a szüleiddel, akkor meg azért vagy "senki". Ha pedig nem valami családdal, vagy szerelmi dillemával kapcsolatos kérdést teszel fel, akkor meg ott a "használd a google-t" kártya.

Amikor én még "anno" használtam ezt a weboldalt, a fele rosszindulat nem volt meg a felhasználókban. Milyen pálfordulás történt itt 7-8 év alatt?! Felnőttek a régen kedves felhasználók, vagy teljesen kicserélődtek?

Régen kamaszként imádtam minden percét az itt töltött időnek, manapság meg inkább felfordul a gyomrom. Van még esély egy jobb közösségre itt?

febr. 21. 20:16
1 2 3 4 5
 11/44 Darius- ***** válasza:
12%

Ne legyen magyarázat az, hogy hamis a kérdés vagy már volt. Engem ez nem érdekel. Utóbbi lehet simán egybeesés is. Akit ez zavar, ne írjon oda.

A pozitív kritika más, mert ha feltesz valaki egy kérdést, akkor kíváncsi mások véleményére vagy segítségüket kéri. Ezért akkor, ha találkozik egy kioktató kommenttel, ne sértődjön meg. Ha trágár szavak vannak benne és személyeskedés, nyilván ilyenkor érthető a kérdező sértettsége. Régen meglehet többen írtak és elmentek, mert nem tetszettek nekik a kritikák. De aki nem bírja a kritikát ne írjon kérdést. Trollok ugyanis mindig vannak.

febr. 21. 20:53
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom.

Sok a megkeseredett, céltalan ember, akiknek ennyi jár naponta, hogy trollkodjon egy jót.

Gondolom így vezetik le a stresszt.

febr. 21. 20:55
 13/44 anonim ***** válasza:
61%

"Ne legyen magyarázat az, hogy hamis a kérdés vagy már volt"

Szerintem magyarázat, hiszen előbb utóbb értelmes ember megunja, hogy hiába próbál segíteni, válaszolni, a kérdező csak szórakozik, trollkodik, majd kiírja a kérdést újra.

Persze egyszerű azt mondani, hogy "ne írj oda", de sokszor futottam már bele, hogy segítettem volna, tanácsot adtam volna és csak utána derült ki, hogy megint ugyanazzal van dolgom aki előtte nap meg az előtt meg az előtt is kiírt hasonló kérdést.

Persze, lehet azt mondani, hogy egybeesés. Nézd meg a toplistát amit linkeltem, van aki havi szinten TÖBB MINT EZER kérdést tesz fel. Ott azért elég nagy az esély, hogy ugyanabba futsz bele.

"ha találkozik egy kioktató kommenttel, ne sértődjön meg"

Eleve lehet kritikát megfogalmazni kioktatás nélkül is. Sőt, valahol ez lenne az alap. Nyilván sok esetben a kérdező stílusának megfelelő lesz a válasz is.

febr. 21. 21:05
 14/44 anonim válasza:
87%
Én most vagyok kamasz, és nagyon rosszul esik hogyha felteszek egy kérdést leszedik a fejem pl: egyszer megkérdeztem egy dolgot egy gyógyszerről, egyből betámadtak hogy „keresd vele az orvosod” (azt mondta normalis az a mellékhatás de abból kiindulva hogy egyszer “felírt” nekem 3 db algopirint hogy egyszerre szedjem be láz esetén nem annyira bízok meg benne), meg hogy „nézd meg a gyógyszer leírását” (semmi nem volt arról a mellékhatásról)
febr. 21. 21:10
 15/44 anonim ***** válasza:
48%

"Ne legyen magyarázat az, hogy hamis a kérdés vagy már volt. "

A szabályzatban külön pont van arra, hogy ne kérdezd meg ugyanazt.

"nem annyira bízok meg benne"

Te végeztél egyetemet, vagy ő? Mondjuk 12 évesen nem végzel egyetemet, ez igaz.

febr. 21. 21:12
 16/44 Darius- ***** válasza:
16%
13- Te meg az idézetes felszínes vesélgetős kommentjeid mind arra utalnak MINDENHOL,-- én is tudok használni nyomtatott betűket-- hogy troll vagy. Kinek hiszed te magad, hogy milyen extra jogokkal rendelkezel? Te egy tag vagy, aki nem döntheti el ki hány kérdést ír. Ha öt ezret ír, akkor annyit ír, a portál javára válik. Tehát vizsgálhatsz mindent egy oldalon, nem te vagy a középpontban bármennyire is szeretnéd, hanem a közösség. Nem nézek én semmilyen toplistát, mivel nem vagyok nyomozó. Ha egy kérdés névtelenül van írva, akkor nem kell tudnia senkinek ki írja. Lehet keresni olyan fórumokat, ahol ez nem lehetőség, például az Index fórumok.
febr. 21. 21:19
 17/44 anonim ***** válasza:
21%

"Te meg az idézetes felszínes vesélgetős kommentjeid mind arra utalnak MINDENHOL,-- én is tudok használni nyomtatott betűket-- hogy troll vagy."

Ezek szerint te vagy a troll aki számára természetes, hogy kamu kérdéseket gyárt.

"Kinek hiszed te magad, hogy milyen extra jogokkal rendelkezel?"

Pardon... te beteg vagy?

febr. 21. 21:24
 18/44 anonim ***** válasza:
68%

"Te egy tag vagy, aki nem döntheti el ki hány kérdést ír.

Nem is célom eldönteni, hiszen ennek eldöntése az oldal kezelőinek feladata lenne. Hiszen szabályzatban is szerepel.

Ha öt ezret ír, akkor annyit ír, a portál javára válik"

Úgy fogalmaznék, hogy a portál ANYAGI javára válik. Csak közben azok szorulnak háttérbe akik valós segítséget kérnének és adnának.

"Tehát vizsgálhatsz mindent egy oldalon, nem te vagy a középpontban bármennyire is szeretnéd, hanem a közösség."

Vicces közösségre hivatkoznod egy anonim oldalon ahol szó szerint semmilyen közösség nincsen, hiszen ez technikailag nem egy fórum.

febr. 21. 21:31
 19/44 anonim ***** válasza:
73%

"Nem nézek én semmilyen toplistát, mivel nem vagyok nyomozó"

Ez a kedvencem ebben az oldalban :D

Ha az ember bármikor fel tud mutatni kézzel fogható tényeket, bizonyítékot, akkor arra is az a válasz, hogy NEM ÉRDEKEL! NEM NÉZEM MEG! :D Röhej.

"Ha egy kérdés névtelenül van írva, akkor nem kell tudnia senkinek ki írja."

Ha a kérdezők szabályszerűen használnák az oldalt akkor így lenne. Sajnos mint látható ez nagyfokú visszaélésekre ad lehetőséget. És valljuk be, ha egy kategóriában napi 50-100 kérdésből 30-40-et egy ember tesz fel az nincsen rendben.

febr. 21. 21:36
 20/44 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy tökéletes példa Darius 11 és 16-os kommentje a kérdés által említett rosszindulatra.

11-es kommentjét idézem:

"ha találkozik egy kioktató kommenttel, ne sértődjön meg. Ha trágár szavak vannak benne és személyeskedés, nyilván ilyenkor érthető a kérdező sértettsége."

Én nem voltam sem kioktató, sem trágár, szimplán csak próbáltam másik oldalról is rávilágítani a dolgokra.

Ehhez képest a válasza csupa kioktató személyeskedés:

"Te meg az idézetes felszínes vesélgetős kommentjeid mind arra utalnak MINDENHOL,-- én is tudok használni nyomtatott betűket-- hogy troll vagy."

"Kinek hiszed te magad, hogy milyen extra jogokkal rendelkezel?"

"Tehát vizsgálhatsz mindent egy oldalon, nem te vagy a középpontban bármennyire is szeretnéd"

Szóval ja, valahol ez a probléma, hogy még az aki azt mondja ne sértődj meg és ne személyeskedj az is sértődött személyeskedéssel írja meg a következő kommentjét.

Nincs itt miről beszélni.

febr. 21. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!