Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azokhoz szól a kérdésem,akik...

Azokhoz szól a kérdésem,akik a 70es 80as években születtek! Titeket vertek a szüleitek?

Figyelt kérdés
2024. febr. 20. 13:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akkor volt, hogy a tanár is adott, jobban elfogadott dolog volt.

Az én szüleim elvben nem értettek egyet a gyermekbántalmazással, de azért volt, hogy adtak, és nem voltak következetesek. Viszont az ordibálás, a verbális bántalmazás mindennapos volt, ami éppúgytrauma.

Nem az a gond manapság, hogy nem verik a gyereket annyit, hanem az, hogy sok szülő továbbra se tudja, hogy hogyan kommunikáljon.

2024. febr. 20. 15:07
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Családtól is függ. Engem nem bántottak, de az uramat simán elverték.
2024. febr. 20. 15:07
 13/27 anonim ***** válasza:
37%
Nekem 15 évesen kevert le az apám egy pofást, utoljára. Nem mindom, hogy nagyon verekedős volt az öreg, de ez az egy eset is úgy fölb*sz hogy ha visszamehetnék az időben akkor szétb*sznám a fején a berendezést. Tipikus kiszolgáltatott helyzet, én vendégségben voltam náluk, ebéd előtt még elolvastam 2 sort 1 könyvben erre lekevert egy sallert :D Úgy, hogy előtte éveken át b*szogatott hogy nem olvasok eleget :DDD Tévedés amúgy hogy nem volt verekedős, a 90-es években született tesóim közül többet is iparszerűen aprított. 0 közeli a respektje nálam van ezek miatt az öregnek, ha lerobban, a minimumot várhatja majd el tőlem, de azt nagyon. Akármennyire traumatizált volt a pici lelke, 40-50-60 éves korára összeszedhette volna magát annyira hogy ne a gyerekeivel verekedjen. Érdekes módon a tesója nem lett ilyej boksz bajnok :D De az apjuk, az én nagyapám se, pedig ha valaki, akkor ő tényleg átment kemény dolgokon. Mondjuk ennyit számíthat maga a neveltetés is, az 1920-30-as évek ezek szerint egészségesebb közege mint az 1950-60-asé.
2024. febr. 20. 15:11
 14/27 anonim ***** válasza:
43%
Pejoratív értelemben nem vertek rendszeresen, de egyszer-egyszer elcsattant valami, ha durva dologról volt szó. Semmi, ami maradandó sérülést okozott volna. Sőt, akkor még ezt a pedagógusok is gond nélkül megtehették, óvónénitől, tanító nénitől is kaptam, ha nem tudtam kulturált emberként viselkedni. Ma, közel 40 évesen is ezt helyesnek tartom.
2024. febr. 20. 15:18
 15/27 anonim ***** válasza:
52%
#14 Gondolom, akkor neked belefér az is, hogy ha valami nem tetszik, a párodat is megütöd!?
2024. febr. 20. 16:18
 16/27 anonim ***** válasza:
67%

Érdekesek a válaszok, sokan helyeslik a testi bántalmazást. Ők sajnos nem értik, hogy a tiszteletet nem testi fenyítéssel lehet kivívni, hanem példamutatással. A testi fenyítés megfélemlít, semmi másra nem jó, csak hogy féljen a gyerek és félelemből nem fogja megtenni újra azt, amiért kapott. Hogy ez miért nem jó? Mert nem fogja fel igazán, hogy miért helytelen a viselkedése, csak azt, hogy ha ezt vagy azt teszi, azért ütést kap. Ennek semmi értelme és haszna.

Nem beszélve arról, hogy ez (és az ordítás, mindennek lehordás) milyen ártalmas egy gyermeki lélekre és milyen hosszútávú traumákat ültet el. Aztán felnőttként csodálkoznak, hogy tele vannak gátlásokkal, szorongással.

Egy olyan generációban nőttünk fel, ahol sajnos megszokott volt az ütés, ordítás, degradálás. Hányszor, de hányszor hallottam, hogy egy szar vagyok, sosem viszem majd semmire és bár meg se születtem volna. Ezeknek köszönhetően legalább 20 évembe telt, mire kineveltem saját magamból, hogy ne engedjem meg mindenkinek, hogy a földbe tiporjon.

Tévedés ne essék, az sem jó, amerre manapság halad a világ, hogy mindent szabad a gyereknek, de mindig feláll a szőr a hátamon, mikor azt hallom, hogy engem is ütöttek, mégis élek még. Ritka szar duma, mintha legalizálná a bántalmazást.

2024. febr. 20. 16:24
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

80-as születésű gyerekként alkesz "apám" vert engemet, testvéreimet, meg anyámat. Meg iskolában is kaptam verést a tanáraktól, mert nem tudtam választ. Akkoriban természetes volt, szülök és tanárok verték gyereket.

36/F

2024. febr. 20. 16:51
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Én a 90-es években születtem, nem voltam megverve otthon, de 1-2 fülest vagy pofont kaptam, ha nagyon rossz fát tettem a tűzre. Nálunk a leszidás és a teljes megalázás volt a megszokás, de úgy kb mindenért. Akkor is ha pl rossz csokit vettem. Kb ilyenekért is. Szerintem inkább az nem normális.
2024. febr. 20. 17:42
 19/27 anonim ***** válasza:
45%

Akik azt hiszik hogy, a szülök abban az időben azért verték el a gyereket mert valamit így vezetek le , ez nem igaz a gyereket nem pszichológus hoz vitték ha nem két pofon vagy a nadrág szíj meg mutatta hol a gyerek helye ! A mai napig apámnak kezicsókolom édesapámmal köszönök mikor haza megyek pedig 55/F két nagy gyerek apjaként és ezt az én gyerekeimtől is elvárom .

A gyereket akkor verték el ha tiszteletlen volt ! Nem is hallót ilyet a szülő a gyerektől hülye vagy , menj a francba , te ehhez nem érttel , hadjál békén , ki vagy te nekem és így tovább....a manapság hallani .

2024. febr. 20. 18:04
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is így gondolom, hogy nem azért kapott a gyerek, hogy így tanuljon tiszteletet, hanem kapott, ha nem tartotta be.

Engem nem vertek, de eszembe se jutott, hogy visszabeszéljek.

2024. febr. 20. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!