Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azokhoz szól a kérdésem,akik...

Azokhoz szól a kérdésem,akik a 70es 80as években születtek! Titeket vertek a szüleitek?

Figyelt kérdés
2024. febr. 20. 13:20
A kérdező szavazást indított:
70es években születtem,nem vertek
70es években születtem,vertek
80as években születtem,nem vertek
80as években születtem,vertek
35 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
Alapvetően nem vertek, de egyszer-egyszer kaptam azért. Amikor anyukám pedagógiai célra akarta használni a fakanalat, mindig az emeletes ágy felső részére menekültem.
2024. febr. 20. 13:35
 2/27 anonim ***** válasza:
33%

Nem vertek soha, a gyerekneveléshez kell egy minimális agyi szint, aki megüt egy gyereket az nem alkalmas szülőnek.

Ennyi.

2024. febr. 20. 13:43
 3/27 anonim ***** válasza:
44%
Igen akkor még a szíj és a vasalózsinór és mi van akkor kijártam az iskolákat rendben vagyok .
2024. febr. 20. 13:45
 4/27 anonim ***** válasza:
25%

Szüleid aberrált állatok lehetnek hogyha ütöttek vágtak.

Szégyen az ilyen szülő.

Gondolom te is majd ezt alkalmazod ha nem lesz érved a gyerekednek.

2024. febr. 20. 13:48
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vertek. Mindketten. És felnőttként már azt is tudom, hogy miért; rajtunk töltötték le az egymás ellen irányuló indulataikat, mert egy csőd volt a házasságuk. Sokszor néztem végig, ahogyan a nővéremet szíjjal, fakanállal verték és hiába kiabáltam, hogy hagyják abba. Én azért kaptam kevesebbet, mert nővérem verésének a látványa elvette a kedvem minden olyan dologtól, amiről úgy gondoltam, hogy kaphatok érte. Voltak tantárgyak, amik nem mentek, ezért néha hazavittem rossz jegyet, én olyankor kaptam pofonokat vagy rúgást, egyszer leköpést is.

43/N

2024. febr. 20. 13:56
 6/27 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést,mert sokan azt mondják nekem,hogy ebben az időben ez teljesen természetes volt. Mondjuk én nem értek ezzel egyet,de ez van...
2024. febr. 20. 13:57
 7/27 anonim ***** válasza:
18%

Igen, teljesen természetes volt.

Bírom a mai fiatalokat, akik úgy csinálnak, mintha a Holdból pottyantak volna ide. 50-100-500-2000 éve más volt természetes, mint ma. Mit kell ezen csodálkozni?

2024. febr. 20. 14:03
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer kaptam akkora szájast apámtól, hogy repültem.

Valami történt-nem nagy dolog-, rákerdezett, hogy én voltam e (persze tudta, hogy igen) és én szemrebbenés nélkül hazudtam, hogy védjem magam.

Soha többet nem mertem nem igazat mondani 🤭😃

2024. febr. 20. 14:10
 9/27 anonim ***** válasza:
37%

#5-ös vagyok újra.

Nem, nem volt természetes, csak megszokott. A kettő nem ugyanaz. Nagyon sok olyan osztálytársam volt, akinek normális, kiegyensúlyozott szüleik voltak és nem verték őket. Persze mindenhol vannak problémák, én most csak a testi bántalmazásról beszélek. Megütni valakit csak a bántalmazó gyengeségére és tehetetlenségére utal. Egyszerűen nincs más eszköze. Mondok egy példát, mikor megszületett nővérem kisfia, ő is állandóan megütötte, ha nem tetszett neki, ahogy viselkedik. Ahelyett, hogy elmagyarázta volna neki, hogy miért nem szabad az adott dolgot csinálni. Egyszer földhöz vágta magát a gyerek és ordított. Odaültem mellé és kértem, mondja el, mi baja. Ahogy elkezdte mondani és látta, hogy figyelek rá, meghallgatom, egyre jobban megnyugodott. A gyerekek nem hülyék, de tudni kell velük bánni. Mára ezt már egyre több ember belátja és ha tudja, hogy nem lenne türelme egy gyerekhez, inkább nem vállal. Mégis ő van beállítva önzőnek, mert ugye a gyerek az élet értelme a közhely szerint. Csak azt felejtik el, hogy mindenki élete és személyisége más és más.

2024. febr. 20. 14:10
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Akik hüledeznek, 2000 után születtek. :D

Régen a tanár is rádvágott vonalzóval, ha visszabeszéltél, és otthon apád is azért mert ilyen tiszteletlen voltál egy felnőttel szemben.

Nem feltétlen azért, mert megütött valaki, de nem is volt ennyi nyámnyila, anyámasszonykatonája. Ma már egy óvónőt kirúgatnak, mert rá szól Ödönkére, hogy jöjjön le a magas mászóka tetejéről.

2024. febr. 20. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!