Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik azt az emberek,...

Barito kérdése:

Miért hiszik azt az emberek, hogyha valaki valamit nem tesz meg, azt nem tudja?

Figyelt kérdés
2024. febr. 19. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Mert egyszerűbb ez a narratíva. Ebbe nem kell beleállni, a mélyére nézni. Az ugyanis energiával jár. Rámondani, hogy "biztos nem tudod" az semmi erőfeszítésbe nem kerül.

Az meg aztán külön rémes az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezőknek, ha valaki egyszerűen nem akar valamit, mert megteheti. A szabad akarat, autonómia ijesztő egy domináns, kontrollmániás társadalomban.

2024. febr. 19. 10:43
 2/3 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem hiszik, de biztos van ilyen is, eseti jelleggel. Gyenge általánosítás
2024. febr. 19. 11:29
 3/3 anonim ***** válasza:
59%

Az ilyenek alapja mindig az, hogy az ember keres magának egy olyan magyarázatot, ami neki kedvező. Pl a "nem tudja" duma mögött az a mese, hogy én pontosan tudom, mit kellett volna csinálni, és ha ő nem azt csinálta, akkor az csakis azt jelentheti, hogy én okosabb/képzettebb vagyok, mint ő.

Ez amúgy lehet bármi más is, nem csak a tudás. Ki lehet vezetni ezt lustaságra, igénytelenségre, akármire. A lényeg, hogy ő hibázott, én meg jobban tudom.

2024. febr. 19. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!