Mennyire normális egy olyan ember, aki csak úgy "hobbiból" temetőkbe járkál?
Figyelt kérdés
Akár idegen temetőkbe benéz, akkor is, ha nincs ott senkije eltemetve. Ha jár egy másik településen, ott is mindenképp meg akarja nézni a temetőt. És ez rendszeres.2024. febr. 17. 20:10
11/18 anonim válasza:
Ha nem tesz kárt másoknak, akkor nincs vele gond.
12/18 anonim válasza:
Szerintem belefer kategoria. Egy temetoben legabb nem sokan zavarnak. Erdemes oda randit szervezni akar.
Nem kerek privit
13/18 anonim válasza:
Rálicitálok: olyan is van, aki konkrétan sírköveket fotózni megy. Egyszerűen azért, mert pl. hobbija a családfakutatás, és ezzel akár másoknak is tud segíteni. Ugyanis vannak olyan oldalak ahová fel lehet tölteni ezeket a képeket, és ha valaki eesetleg távoli felmenő vagy egyéb rokon sírját keresi gey adott településen, akkor ott akár meg is találhatja. És ez világszerte működik ám, munkámmal kapcsolatban keresgéltem egyszer valakit, akiról tudtam hogy már meghalt, és belefutottam a síremlékébe, amit valaki egy svájci temetőben fotózott le és töltött fel az adott oldalra.
14/18 anonim válasza:
Én pl. Angliában mindig bemegyek a templomkertekbe nézelődni, amik egyben temetők is. Tele vannak érdekes, régi sírokkal. Olvasgatom a neveket és hogy ki meddig élt. Puszta kíváncsiság.
Ja és olyan is volt már sok helyen, hogy a temetőn keresztül rövidebb út vezetett valahova, és ha már ott voltam, nézelődtem is.
15/18 anonim válasza:
Valószínűleg introvertált lehet az illető és egyéb mentális rejtett betegségekkel fűszerezve.
16/18 anonim válasza:
Ez én vagyok ..láttam már többek közt Oscar Wild és Chopin sírját meg Sigmund Freud-ét..megnéztem egy mediterrán temetőt is. A temetőnek különleges hangulata van és senki nem bánt..
17/18 anonim válasza:
Szerintem ezen semmi furcsa dolog nincs. Pl Bp-n a Farkasréti és a Fiumei úti temető felér egy városnézéssel, annyi különleges síremlék van és sok híres ember nyugszik ott. De amúgy is érdekes tud lenni, mert nem csak ismert embereknek van különleges síremléke.
18/18 Metionin válasza:
Teljesen. Van sok érdekes régi sír, némelyik kész műalkotás. Szerintem érdekes hogy x időszakban meddig éltek átlagosan az emberek vagy hogy miben haltak meg, voltam egyszer egy faluban, ahol szokás volt a halál okát is odaírni, hát volt pár érdekes. Vagy egy másik faluban sok sírnál volt kint hagyva étel és a nevekből ítélve a nagy részük cigány volt. Igazából nem árt vele az ember senkinek, amíg nem tesz kárt valaki a sírokban, hadd nézelődjön. Nálunk egy időben zárva volt a botanikus kert, ahova általában kijártunk tanulni és többen átszoktak addig a köztemetőbe, mert ott legalább csend volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!