Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hiszel az igazán becsületes,...

Hiszel az igazán becsületes, jó emberekben?

Figyelt kérdés
2024. febr. 14. 14:20
A kérdező szavazást indított:
Igen. Hiszek bennük. Meggyőződésem, hogy vannak talpig becsületes emberek, akikben soha nem csalódnék.
Nem. Még a látszólag legjobb ember is kerülhet olyan helyzetbe, ami megmutatja a sötét oldalát.
34 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Persze. Az hogy valaki nem teljesen hibátlan, vagy nem cselekszik mindig helyesen, nem jelenti azt hogy igazából titkolja hogy romlott a lelke.
2024. febr. 14. 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Háát, én még nem nagyon találkoztam ilyennel.. Ritka, mint a fehér holló..

Az emberek nagyobbik része se se nem jó, se nem rossz, semleges, vagy a kettő között van. Ez a piramis legalja, tehát a legszélesebb rész.

A második legtöbb a tisztán gonosz emberből van, belőlük annyi van kb, mint amennyire a piramis közepénél széles a rész.

A vegytisztán jó emberek vannak a legkevesebben, ők a piramis csúcsa, tehát egy elég szűk réteg.

2024. febr. 14. 14:38
 3/14 anonim ***** válasza:
56%
Hiszek, mivel ismerek is nem egyet.
2024. febr. 14. 14:42
 4/14 anonim ***** válasza:
44%
Természetesen, minden barátom ilyen, jó emberek. Kevés barátom van, de a becsületük felől nincs és soha nem is volt kétségem.
2024. febr. 14. 14:43
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
Muszáj lenniük, már csak a nagyszámok törvénye szerint is, habár elenyésző lehet ma már az ilyen emberek száma.
2024. febr. 14. 14:46
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem becsületes emberek vannak, én is annak tartom magam.

A jó pedig relatív, mitől jó valaki pontosan? Nem ver át senkit, nem gazol át másokon, becsületes munkája van, nem kétszínű stb? Mert akkor jó pár ilyen van.

Az én családomban (pontosabban a férjemeben) ilyen emberek vannak.

De például nem adakozunk, nem segítünk hátrányos helyzetueknek, állatokon, stb, akkor rosszak vagyunk?

2024. febr. 14. 14:50
 7/14 anonim ***** válasza:
63%
Van, de az emberiségnek kb a 0.1%-a.
2024. febr. 14. 14:50
 8/14 A kérdező kommentje:
"Ilyen emberek kellenének ide, mint én, úgyhogy ujjal mutogassatok rám és azt mondjátok: itt a rossz fiú! Szóval, ti vagytok a jók. Jók? Nem vagytok ti jók, csak jól el tudtok bújni, meg hazudni, de engem ez nem érdekel. Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam. Hát kívánjatok jó éjszakát a rossz fiúnak!" (A sebhelyesarcú című film, Tony Montana éttermi monológjából)
2024. febr. 14. 14:56
 9/14 anonim ***** válasza:
61%

Inkább úgy fogalmaznék, hogy szeretnék hinni. De egész élete folyamán mindig minden helyzetben senki sem mindig jó és senki sem mindig becsületes.

Szóval inkább abban hiszek, hogy vannak olyan emberek elvétve akik többnyire becsületesek és lehet hinni nekik és a tetteiknek.

2024. febr. 14. 14:57
 10/14 anonim ***** válasza:
74%
Egyre inkább nem.😂
2024. febr. 14. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!