Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik utálnak dolgozni, azok...

Akik utálnak dolgozni, azok az átlagnál fáradékonyabb emberek?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan rásütik a dolgozni gyűlölő vagy, munkakerülő emberekre, hogy lusták.

De mi is valójában a, lustaság?

Egy relatív fogalom arra, hogy valakinek valamihez nincs energiája.

Én már gyerekkorban éreztem, hogy az átlagnál lassabb vagyok, fáradékonyabb, ezt az egyetemen vettem észre legjobban, amikor csoporttársakkal beszéltük ki mennyit készült egy vizsgára.

Volt, aki simán órákig tanult, én megfigyeltem, hogy a sok információtól kifárad az agyam, és nem tud többet befogadni, volt, hogy délután lefeküdtem aludni, mert napközben az óráktól elfáradok, volt, hogy azt éreztem, ha nem fekszek le, össze fogok esni.

Ezt nem csak mentális, fizikai dolgoknál is érzem, pl 3 órás edzés után, vagy takarítás, után, hogy annyira elfáradok, hogy utána nem tudok koncentrálni semmire.

Szerintetek egy valami hormonális gond lehet, vagy mikortól nevezhető valaki lustának, és mikortól betegnek?

2024. febr. 4. 00:55
 1/9 A kérdező kommentje:

Vannak emberek, akik 2 munkahelyen dolgoznak, vagy tanulás mellett dolgoznak.

Egyetemen beszéltem egy nővel, aki 2 szakot végzett egyszerre, mellette dolgozott és gyereke is volt.

Én ezt nem akartam elhinni, azt mondta neki 3-4 óra alvás bőven elég.

2024. febr. 4. 00:58
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Bocsi, én még emberből vagyok nem robotból.

De látod, mindenkit erre treníroz ez a rendszer, hogy előbb-utóbb robottá váljon! 🦾🤖

https://www.youtube.com/watch?v=YHaZ3UL2oHk

2024. febr. 4. 01:10
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Én szuperérzékeny vagyok, és zajos, nyüzsis környezetben hamar túltelítődöm ingerekkel, attól fáradok el mentálisan. Ha nyugis, csendes helyen dolgozom, akkor nem fáradok el hamarabb másoknál, sőt akár tovább is terhelhető vagyok, mint a nagy átlag. És bár átlag 8-9 órát esik jól aludni, de 3-4 óra alvással is elvagyok. Persze kevés alvással rosszabbul teljesítek, de nem annyira feltűnő a visszaesés. Dolgozni meg nem ezek miatt utálok, hanem egyszerűen nulla motivációm van másoknak dolgozni. Ezért jó a saját vállalkozás, azt magának csinálja az ember, az sokkal motiválóbb.
2024. febr. 4. 01:14
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

Én nem vagyok fáradt, nem ezért utálok dolgozni, hanem a hármashoz hasonlóan, egyszerűen nem akarok valaki más szolgája lenni. Bár egy nem túlszabályozott helyen még lehet jól is érezni magadat, csak nem ez a jellemző. Maga a munkavégzés ugyanaz mintha másnak dolgoznál meg mintha magadnak. Csak annyi különbséggel, hogy a saját vállalkozásomban dolgozás közben senkinek nem kell elszámolnom, hogy mikor megyek ki rágyújtani.

Nem dolgozni utálok, hanem a munkahelyeket utálom.

2024. febr. 4. 01:21
 5/9 anonim ***** válasza:
15%

Nézesd meg, nem vagy-e vérszegény!

Nem normális ez a túlzott fáradékonyság a te korodban.

A pajzsmirigyemet is megnézetném a helyedben.

Mérj vérnyomást is, nem alacsony-e.

Mozogsz-e eleget? A fizikumod sem lehet megfelelő az erős, tartós szellemi leterheléshez.

2024. febr. 4. 06:57
 6/9 A kérdező kommentje:

Semmi köze a fizikumhoz, heti 3x edzek, volt, hogy 5x is, akkor se volt eltérés.

Szociális fóbiám van, lehet ez is, közrejátszik.

Sokszor ha belenézek a tükörbe fáradtnak látom a szemeimet, mintha valami kimerítő dolgot csináltam volna, már egy egyszerű bevásárlás is leterhel.

35 vagyok, de 18 évesen is ez volt, nem mentem iskolán kívül sehová, mert annyira lefáradtam, hogy nem hiányzott.

2024. febr. 4. 07:11
 7/9 A kérdező kommentje:

A vérnyomásom normális volt mindig 120-130/80-90 között.

Néha úgy érzem magam, amilyenek a részegek, pedig alkoholt se ittam soha, vagy mint, akit begyógyszereztek.

2024. febr. 4. 07:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is szuperérzékeny vagyok mint a hármas. Minden inger ami éri az embert egy nap azt én többszörösen érzem, ezért vagyok mindig fáradt. A home officet ezért is szeretem jobban, de hibridben vagyok és még ez is szerencse, mert amúgy legtöbbször teljesen be kellett járnom. Minden lefáraszt. 9-10 óra alvás sem elég de azzal már elvagyok, 3-4 nekem halál lenne. Kávé nem segít, mert nem leszek sokkal éberebb, cserébe nem tudok elaludni akkor, amikor szoktam. Ha eszem valamit utána használhatatlan vagyok munkában. Én már így fogom leélni az életemet. Sosem tudom meg, mit jelent az, hogy kialudtam magam vagy nem vagyok fáradt.
2024. febr. 4. 08:17
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Most akkor fáradékonyabb vagy, vagy nem?

"semmi köze a fizikumhoz" "heti 3x edzek, volt, hogy 5x is"

De, van köze.

Aki ilyen szinten képes fizikai munkát végezni, az tényleg lusta, nincs semmi egészségügyi eltérés a normálistól.

Ahogy 5-ös agyonra lett mínuszra pontozva, pedig leírta erre a jó diagnózist....

2024. febr. 4. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!