Mitol vagyok faradekony?
A tartós stressz is okozhatja.
Bár nem 30 feletti vagy hogy a DHEA nevű hormonod csökkenne a kor miatt, de azért megemlítem. Azt olvastam hogy a tartós erős stressz is lecsökkentheti ezt a hormont. Én 49 évesen néhány napja lefekvés előtt egyetlen szemet vettem be és már reggelre teljesen ledöbbentem az eredménytől. Éjjel kialudtam magam. Majd a következő éjjel szintén egy szem, és nem jutottam szóhoz a hirtelen közérzet javulástól és frissességtől meg optimista hangulattól. Ez egy előhormon ami olyan hormonná alakul át a vérkeringésben amire a szervezetnek éppen szüksége van. Azt hittem ilyen csak a sci-fiben van hogy valaki bevesz egy szem tablettát és 10-15 évet fiatalodik. Csak hát a valóság már lassan leelőzi a sci-fit.
Egy vérvizsgálat valószínű többet elárulna hogy mire lehet szükséged. De a mai kor jellemzőjére, a stresszre gondolok. Az fel képes borítani a testünk kémiáját.
Szoktál edzeni/mozogni?
Iszol elég folyadékot? (2-3 liter naponta)
Én mostanában vagyok ilyen.
Az az érdekes hogy ha "beindul" a nap akkor megy minden, meló egész nap, esti túrázás, hétvégi túra, kimozdulás. De sokszor amint hazaérek és ledöglök szinte meghalok annyira elmegy minden erőm.
Mostanában a hétvégéim is így teltek, alvás, felkelek, döglök, eszek, lefekszem, délutánt is simán végigalszom, megönt döglés gép előtt, ágyon, majd alvás.
Szerintem egyszerre mozgás- és vitaminhiány, plusz kezdődő depresszió, lehangoltság, kimerültség mert elég sokat melózom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!