Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor itt válaszolsz, ügyelsz...

Amikor itt válaszolsz, ügyelsz, hogy ne legyél sértő/bántó?

Figyelt kérdés

Sokfélék vagyunk, sokféle stílusban kommunikálunk. Én hiszek abban, hogy ellenvéleméynezni is lehet korrekt hangnemben, de sok esetben látom ennek ellenkezőjét.

Te hová sorolod magad?

febr. 3. 11:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
lesz@rom !
febr. 3. 13:49
 22/29 A kérdező kommentje:

Eddig a 20-as válaszoló foglalta össze a legjobban.

Én is így gondolom, hogy nem azzal van a baj, hogy a vélemények eltérőek, hiszen itt nem igazságok vannak, csak vélemények, hanem az, hogy a szándékolt bántás, az udvariatlan, modortalan, frusztrált, áldozathibáztató, gyanúsítgató hangnem valóban kontraproduktív.

Nem beszélve arról, amit nem győzök kihangsúlyozni, hogy aki magával rendben van, az nem sértegeti, nem bántja, nem rombolja a másikat. Aki bánt, rombol, arrogánskodik, az mind olyan ember, aki saját magával nics rendben. Én pl ezeket a személyeket mentálisan betegként kezelem és ki fogadna el egy mentálisan beteg embertől tanácsot, véleményt?

febr. 3. 13:57
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

Igen, a "valóéletben", és itt is figyelek arra, hogy normálisan, tisztelettel és nem bicskanyitogató stílusban nyilvánítsak véleményt. Egyrészt, mert nekem ez a normális, másrészt, mert én is ezt várnám el másoktól - bár az más kérdés, hogy ezt mennyire kapom meg.

Hatalmas a különbség egy vita, illetve veszekedés közt; az előbbi kulturált hangnemben történik, míg a másodikra ez korántsem igaz. Szóval, amint az eszmecsere összes tagja normálisan áll a dologhoz, van fogalma a vitakultúráról, teljesen normálisan lehet ellentétes véleményeket ütköztetni, anélkül, hogy valaki a másikat az anyjába küldené. Csak ehhez kell egy bizonyos pont feletti érzelmi ÉS értelmi intelligencia is, ami néha hiányzik.

Nagyon régen volt itt részem kellemes vitákban, ahol tök normálisan körbe tudtuk járni a témát, egy csomó szemszögből, anélkül, hogy kiosztottuk volna egymást. Az utóbbi időben, nemcsak itt, nagyon gyakori lett, hogyha valakinek ellentétes véleménye lenne, akkor az első reakció az, hogy a felek személyeskedni kezdenek, mocskolódnak, én pedig ilyenekhez nagyon nem szeretnék hozzájárulni, vagy bármilyen módon belekerülni.

febr. 3. 14:15
 24/29 anonim ***** válasza:
14%

Ez valami teszt?

A másik többség azt írta azokkal a kérdezőknek válaszolnak durván aki megérdemli.

Erre kiderül, a kérdező már előre eldöntötte, hogy aki nem ért vele egyet az mentálisan beteg. Személyeskedik.

Millió eset van, de aki nem ért vele egyet, az beteg.

:DDDDDDDDDD

És akkor nyilván ez a típusú kérdező mindig kedvesen válaszol

:DDDDDDDDDD

Ennél az oldalnál nincs lejjebb.

febr. 3. 14:42
 25/29 A kérdező kommentje:

24-es, kérlek, hogy ne forgasd ki a szavaimat.

Én nem személyeskedtem, hanem azt mondtam, hogy aki sértegeti a másikat, szándékosan(!!!) bántja, saját belső nyomorát projektálja, azt tartom mentlisan betegnek, vagy terheltnek.

Tehát kihangsúlyozom, hogy sosem azzal a van a probléma, hogy valakinek más a véleménye, netán egy kérdésben nem ért egyet a kérdezővel, vagy egy másik válaszolóval, hanem azzal, hogy fölényesen, arrogánsan viselkedik. És ott az személyeskedik, aki ezt teszi. Az arrogancia, a szánt szándékkal bántóra kivitelezett válaszadással van a baj, nem az ellenvéleménnyel.

Tehát ha valakinek nagyon torz az értékrendje és tényleg a kérdésből is kiderül, hogy nagyon fordítva ül a lovon, azt is lehet fair módon tájékoztatni, hogy ezt vagy azt nem lát jól. De nem kell feltétlenül két lábbal beleállni az arcába és minősítgetni, ítélkezni, mert az arrogancia, az agresszív retorika tényleg nem éri el a hatását. Én mindössze ezt nyilvánítottam ki.

febr. 3. 14:59
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

"Normál esetben, soha senki nem fogja az igazat a szemedbe mondani. Itt a kőkemény igazságot kapod, és ez szerintem nagyon jó dolog. Még ha sokszor fáj is."

A legnagyobb probléma ezzel a fajta hozzáállással az, hogy ehhez a 100% igazság birtokában kéne lenni. De az hogy pl valaki téved, és úgy teremti le a másikat bicskanyitogató stílusban, az kicsit sem oké. Ebből lesznek a vérre menő viták. Sőt, ha valaki erőszakosan csak a saját "igazát" látja és próbálja mindenkire ráerőszakolni, akkor még ha normális emberi, sőt neadjisten kultúrált stílusban teszi, akkor is inzultáló lesz. Emberek vagyunk, ez pedig egy anonim oldal, ami még inkább nehezíti a tisztánlátást. Sokan mégis úgy nyilatkoztatnak ki, mintha a teljes igazság birtokosai lennének, sokszor csakis ők és senki más.

febr. 3. 15:01
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
98%-ban igen.
febr. 3. 15:20
 28/29 anonim ***** válasza:

A lusta is bántó

nagyon lusta is sértő sok embernek.

A kérdés még erről volt.

Aztán jött az arrogáns.

dr house is arrogáns, már 20 éve megy a tv ben.

Szerintem még mindig a kérdező iq szintjéhez mérten válaszol a többség.

És a kérdezőkben ott kering egy sor minden, és egy pár szavas kérdéssel, amire már tudja a választ, igazolni akarja az egész életét.

Mint itt.

febr. 3. 16:40
 29/29 anonim ***** válasza:
Próbálok tárgyilagosan, korrekten fogalmazni, de ezzel együt ttudom, hogy egy csomó embert megbántottam már, és azokat a válaszokat sem fogalmaznám át. Néha elég nagyon tárgyilagosnak és relativizálónak lenni ahhoz, hogy a lelkébe gázolj valakinek, de kérdezett, én meg válaszoltam.
febr. 3. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!