Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor itt válaszolsz, ügyelsz...

Amikor itt válaszolsz, ügyelsz, hogy ne legyél sértő/bántó?

Figyelt kérdés

Sokfélék vagyunk, sokféle stílusban kommunikálunk. Én hiszek abban, hogy ellenvéleméynezni is lehet korrekt hangnemben, de sok esetben látom ennek ellenkezőjét.

Te hová sorolod magad?

2024. febr. 3. 11:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%

"Itt a kőkemény igazságot kapod"

Eleve nincs olyan, hogy abszolút igazság. Itt csak vélemények vannak, amivel valaki vagy egyet ért vagy nem.

Csak ugye sajnos eleve úgy válaszolnak, hogy az ő véleményük, álláspontjuk az egyetlen létező igazság és mindenki más téved.

2024. febr. 3. 12:33
 12/29 anonim ***** válasza:
86%

Én magam Facebookon is azt tapasztalom, hogy az emberek igyekeznek fellengzősen, lekezelően válaszolni. Kimondatlan céljuk önnön felsőbbrendűségük igazolása és a másik lehető legnagyobb megszégyenítése.

Egy-egy csoportban ugyanaz megy mint gyakorin. Hiába van akár sok tízezer tag, akkor is biztos, hogy az a 4-5 ember fog megszólalni kommentben akik az összes többi poszt alatt.

2024. febr. 3. 12:37
 13/29 anonim ***** válasza:
68%

Régen még tényleg hasznos volt az oldal.

Már mindent megkérdeztek.

Most csak az kérdez aki nem tudja használni a google t, vagy 5 perc figyelemre vágyik. Na pont az ilyenek már úgy teszik fel a kérdést, hogy csak 1 jó válasz van.

Én speciel azért nézem az oldalt, mert e nélkül nem hinném el, hogy ennyi buta ember van, és a valóságban azt hinném belém akarnak állni, pedig szimplán nincs agyuk.

2024. febr. 3. 12:39
 14/29 anonim ***** válasza:
37%

Nálam változó amúgy a válasz, függ a kérdéstől és annak nyelvezetétől is.

Alapvetően igyekszem normális választ adni, de amikor azt látom, hogy az aktuális kamukérdező teszi fel az aznapi sokadik nőgyűlölő, blackpill igazoló Incel akkor vele nem fogok finomkodni. Már csak azért sem, mert felesleges, úgyis megkérdezi ugyanazt másnap is.

Sajnos nem egyszer futottam már bele, hogy egy látszólag normális kérdésre hiába igyekeztem értelmes választ adni, segíteni a kérdezőt, a kérdező agresszívan reagált és/vagy kiderült, hogy ugyanazt a kérdést naponta megkérdezi átfogalmazva a sztorit.

Kedvencem amikor egy kérdés az volt, hogy a kérdezőnek soha semmire nincs ideje mások hogy csinálják. Aztán elfajultak a dolgok mert mindenre volt azonnal valami kifogása, bármikor bárki írt neki kérdést 2 percen belül válaszolt és kiderült, hogy annyira elfoglalt, hogy már évek óta egész nap a gyakorin lóg mert felnőttként a szülei tartják el.

2024. febr. 3. 12:43
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Igen, ellentétben azokkal, akik csak mocskolódni tudnak.
2024. febr. 3. 12:50
 16/29 anonim ***** válasza:
43%

A legkevésbé sem. Főleg a család rovatban utazom, és nem szidalmazón, nem trágárul, nem sértőn, de nagyon keményen és direktben szembesítem az illetőt azzal, amit nem akar észrevenni. Ez nem terápia, itt nincs idő a kérdező tempójában évek alatt rávezetni, ez egy gyors műfaj. Lehet, hogy nem is szerencsés, mert még nem képes befogadni, de annyit meg adok magamnak a saját élvezetem kedvéért, elvégre azért vagyok itt, hogy segítő szándékkal, de jó alaposan felnyissam az illető szemét.

Amit még utálok, az az, hogy google helyett használják, azt nem hagyom szó nélkül, szintén az illető érdekében, hogy legközelebb gyorsabban jusson hitelesebb információhoz.

Egyéb semleges kérdésekre semlegesen válaszolok.

2024. febr. 3. 13:05
 17/29 anonim ***** válasza:
63%
Arra ügyelek, hogy megértsék az alacsonyabb szintűek is. Mert sokszor nem megy itt a szövegértelmezés sem.
2024. febr. 3. 13:16
 18/29 anonim ***** válasza:
85%
Igen, igyekszek kultúrált lenni.
2024. febr. 3. 13:30
 19/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Normális kérdésekre normálisan válaszolok, viszont hülye kérdésekre hülye választ adok vagy beszólok. A kedvencem, amikor valaki normálisan fogalmazni se tud, tele van helyesírási hibával az írománya, nem használ vesszőket, nem tagolja a mondandóját, de olyan szinten, hogy olvashatatlan az egész. Komolyan nem értem, hogy lehet valaki ennyire igénytelen.
2024. febr. 3. 13:35
 20/29 anonim ***** válasza:
67%

Számomra a korrekten tárgyszerű, kulturált hangnem a természetes, névvel és arccal személyes közvetlenségűen éppúgy, mint névtelenül és arctalanul. Ez az egyetlen esélye a civilizált és funkcionálisan is értékes párbeszédnek, azaz az egymás véleményének, presztízs- és indulat-vezéreltség nélkül, észérvekkel való befolyásolásának. Tehát számomra nem az én véleményem mindenáron való érvényesítése a fontos, hanem az, hogy a véleményeink kölcsönösen közeledhessenek a tárgyszerű igazsághoz, illetve mindvégig nyitva maradjon ennek kulturált esélye. Épp ezért a magunk vélt igazsága sem lehet mentség a személyeskedően sértő, vagy bántó hangnemre. Sőt, a modortalan hangnem egyértelműen kontraproduktív a lehetséges igazsághoz való közelítés szempontjából és ekként hátráltatja, vagy akár el is lehetetleníti a valóság árnyaltan sokrétű, jobb megismerését. Mivel számomra mindenkor ez utóbbi a fontos, és nem a véleményem minden áron való érvényesítése; nincs olyan helyzet, ami ebből a kölcsönös tisztelet elvén nyugvó, együttműködéselvű kommunikációmból kizökkenthetne.

Ha ez a másik fél modortalansága nem működik kétoldalúan, mielőbb megszakítom az ekként számomra érdektelen "párbeszédet".

2024. febr. 3. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!