Ha én azt mondom: a rekálmok engem nem befolyásolnak a döntéseimben kicsit sem. Akkor tévednék?
Szerintem valamelyest mindenkit befolyásolnak, legalább minimális szinten biztosan. Szinte minden tele van reklámmal (városban óriásplakátok, neten, hírekben, cikkekben is jelen vannak, sorozatokban is elő-előbukkannak ismétlődő termékek, alkalmazások is így szednek plusz bevételt), nem tudjuk őket elkerülni, és mikor szolgáltatást, terméket választunk, biztosan lesz olyan, aminek ha a nevét látjuk/halljuk, vagy konkrétan szembejön velünk, eszünkbe fog jutni annak a reklámja. Lehet azért, mert annyira jó, vagy annyira rossz, esetleg különleges volt.
Ott van az Alza.hu, aminek annyira idegesítő a reklámja, hogy ha nem is a boltról, arról a pár másodperces szösszenetről biztosan tud a legtöbb ember nyilatkozni. Vagy ott van a "de miért reklám", az is sikeres volt olyan tekintetben, hogy egy időben szinte mindenki arról beszélt. És ez az a vonal, amit a legtöbben választanak; direkt van a reklámban legalább egy olyan kiemelkedő, a többitől elhatárolodó elem, ami eléri, hogy az emberek beszéljenek róla, szóbeszédben éltessék/tartsák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!