Ha visszamehetnénk a múltba, akkor bűn lenne megölni a 10 éves Adolf Hitlert, és ezáltal megakadályoznk a II. világháború borzalmait?
Az ideológia nem egyedül Hitleren múlt. Kiveheted Hitlert a képből, de felesleges, biztos lett volna egy random Poopen Farten jó szónoki képességgel, aki Hitler helyett hatalomra kerül.
Elvileg a megelőzéshez a vh okait kéne kiiktatni, ahhoz meg gyakorlatilag mehetsz vissza a végtelenségig. Ahhoz, hogy kiiktasd az előzményt, meg kell előznöd az előzmény előzményét.
Ha nem lennék pozitív személyiség, akkor nem kértem volna az #1-es kommentben elnézést a kérdésért. De, mint említettem, az emberek erkölcsi nézeteire vagyok kíváncsi.
Merész kérdés ez, de a hozzám hasonló racionális gondolkodók már csak ilyenek. Merészek. Hawking és Mlodinow is nagy vihart A nagy terv című könyvükkel, ott konkrétan az egész vallásos világot bolygatták meg.
Remélem, egyszer nagy gondolkodó válik belőlem, de ahhoz még rengeteget kell tanulnom.
A szándék mindenenesetre megvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!