Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha visszamehetnénk a múltba,...

Ha visszamehetnénk a múltba, akkor bűn lenne megölni a 10 éves Adolf Hitlert, és ezáltal megakadályoznk a II. világháború borzalmait?

Figyelt kérdés
jan. 31. 11:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
19%
Egy hülyével kevesebb. Jól tetted volna, hogyha megölöd. Én csak az ártatlan állatok halálán tudok kiakadni, másokén nem.
jan. 31. 12:13
 12/25 anonim ***** válasza:
71%

Az ideológia nem egyedül Hitleren múlt. Kiveheted Hitlert a képből, de felesleges, biztos lett volna egy random Poopen Farten jó szónoki képességgel, aki Hitler helyett hatalomra kerül.

Elvileg a megelőzéshez a vh okait kéne kiiktatni, ahhoz meg gyakorlatilag mehetsz vissza a végtelenségig. Ahhoz, hogy kiiktasd az előzményt, meg kell előznöd az előzmény előzményét.

jan. 31. 12:27
 13/25 anonim ***** válasza:
Albert Pike (1809-1891)
jan. 31. 12:30
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes gondolatmenet. De ki tudja, hogy mi lett volna, ha Hitler nem létezik? Még az is lehet, hogy sokkal rosszabb lett volna.
jan. 31. 13:18
 15/25 anonim ***** válasza:
74%
14-igen,ezt is felvetettem a másik kérdésnél.Hitler nem volt sem zseniális hadvezér,sem zseniális stratéga.Ellentétben a tábornokaival,akik Hitler nélkül sokkal eredményesebbek lettek volna.
jan. 31. 13:23
 16/25 anonim ***** válasza:
65%
Az, hogy te azonnal rögtön a gyilkosságra gondolsz, és semmi más alternatívára, az rólad is elárul egy nem túl pozitív személyiségi profilt.
jan. 31. 15:59
 17/25 A kérdező kommentje:

Ha nem lennék pozitív személyiség, akkor nem kértem volna az #1-es kommentben elnézést a kérdésért. De, mint említettem, az emberek erkölcsi nézeteire vagyok kíváncsi.

Merész kérdés ez, de a hozzám hasonló racionális gondolkodók már csak ilyenek. Merészek. Hawking és Mlodinow is nagy vihart A nagy terv című könyvükkel, ott konkrétan az egész vallásos világot bolygatták meg.

jan. 31. 16:34
 18/25 anonim ***** válasza:
54%
Semmi merész nincs ebben a kérdésben, az egyik leggyakoribb "mi lenne, ha... " kérdés és számtalan filmben és sorozatban kiparodiziálták már. Azért ne tegyél úgy, mintha valami nagy gondolkodó lennél, rendben? :)
jan. 31. 17:04
 19/25 A kérdező kommentje:

Remélem, egyszer nagy gondolkodó válik belőlem, de ahhoz még rengeteget kell tanulnom.

A szándék mindenenesetre megvan. :)

jan. 31. 17:08
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy ő meg olyanokat ölt meg akik később öltek volna...
jan. 31. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!